Homepage  / Seriale / Televiziune

Serialul britanic „Forsyte Saga”, varianta din 2002, începe la Happy Channel

Serialul britanic „Forsyte Saga”, varianta din 2002, începe la Happy Channel

de Redactia Tvmania

Adaptare a celebrei trilogii semnate de John Galsworthy, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1932, serialul britanic de 10 episoade „Forsyte Saga” (2002) va fi transmis în serile de duminică la Happy Channel, din 9 mai, de la ora 20.00.

 

După ce România a fost cucerită prin anii ‘70 de ecranizarea BBC a romanelor lui John Galsworthy, acum o altă adaptare a sagăi familiei Forsyte este adusă pe micile ecrane de Happy Channel.

 

Forsyte Saga

 

Noul serial „Forsyte Saga”, în original „The Forsyte Saga” (2002), a fost realizat de această dată de Granada Television și WGBH pentru ITV. Producția are două sezoane, primul de șase episoade și al doilea de patru, fiecare episod având în jur de 55 de minute.

Față de varianta din 1967, care a câștigat un Emmy (cea mai bună actriță – Susan Hampshire) și două premii BAFTA (cel mai bun actor – Eric Porter și un trofeu pentru producătorul Donald B. Wilson), noua ecranizare a trebuit să se mulțumească numai cu un BAFTA pentru cea mai bună muzică.

 

 

Cronica a trei generații

„Forsyte Saga” descrie viața a trei generații dintr-o familie britanică bogată a clasei de mijloc, urmărindu-le destinul din 1870 până în 1920.

Întreaga poveste începe cu Soames Forsyte (Damian Lewis), care, în timpul unei călătorii, se îndrăgostește la prima vedere de frumoasa Irene Heron (Gina McKee) și nu e deloc descurajat de refuzul acesteia de a se căsători cu el. Paralel cu destinul lui Soames Forsyte, se deapănă și povestea vărului său, Jolyon Forsyte (Rupert Graves), care nu seamănă deloc cu ruda sa, fiind un spirit liber. Viețile lor și ale copiilor lor se vor intersecta vreme de 30 de ani, cunoscând fericirea și tristețea deopotrivă.

 

THE FORSYTE FAMILY – (back row L-R) ROBERT LANG, Swithin; BEN MILES, Dartie; AMANDA ROOT, Winifred; DAMIAN LEWIS, Soames; GINA McKEE, Irene; RUPERT GRAVES, Young Jolyon; GILLIAN KEARNEY, June; CORIN REDGRAVE, Old Jolyon; ALISTAIR PETRIE, George Forsyte.
(front row L – R) ANN BELL, Aunt Hester; BARBARA FLYNN, Aunt Emily; JUDY CAMPBELL, Aunt Ann; WENDY CRAIG, Aunt Juley;
Photograph taken by Brian Moody.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton