Homepage  / Seriale britanice

Serialul britanic „Shakespeare şi Hathaway: Detectivi particulari” are premiera în curând la TVR 1

Serialul britanic „Shakespeare şi Hathaway: Detectivi particulari” are premiera în curând la TVR 1

de Mioara Tronaru,

„Shakespeare şi Hathaway: Detectivi particulari” este un serial britanic cu acțiunea plasată în Anglia rurală și cu un cuplu de detectivi cu nume sonore. Când e premiera la TVR 1.

Shakespeare se apucă de anchete

Pitorescul Stratford-upon-Avon, locul de naștere al celui considerat cel mai mare scriitor al limbii engleze, William Shakespeare, și al soției sale, Anne Hathaway, este locul de acțiune al serialului „Shakespeare şi Hathaway: Detectivi particulari”, în original „Shakespeare & Hathaway – Private Investigators” (2018).

Producția BBC a primit critici amestecate, dar este pe post de patru sezoane, cel mai nou difuzat anul acesta, în februarie. Cele două nume celebre din titlu nu sunt numai pentru rezonanță, serialul e împănat cu aluzii la opera marelui Will. Avem un ofițer de poliție, Marlowe (Amber Aga), al cărui nume trimite evident la contemporanul și rivalul lui Shakespeare, Christopher Marlowe.

În plus, fiecare titlu de episod e inspirat de una dintre scrierile celebrului dramaturg. Dar, departe de marile tragedii shakespeariene, serialul este o comedie, peisajul este fermecător, cei doi protagoniști sunt amuzanți, iar „crimele” nu sunt chiar crime, ci mai degrabă niște mai mici sau mai mari găinării de țară, înșelătorii și furtișaguri.

O nuntă și un nou început

Povestea începe chiar cu cazul coafezei Luella Shakespeare (Jo Joyner) care apelează la serviciile fostului inspector de poliţie Frank Hathaway (Mark Benton), devenit acum detectiv particular.

Hairstilista simpatică și haotică tocmai ce-și găsise sufletul-pereche via online și se pregătea de nuntă când a început să intre la bănuieli. Dar până să-și clarifice suspiciunile, mirele a fost găsit ucis, iar viitoarea mireasă s-a trezit acuzată de crimă.

Așa ajunge să-i ceară ajutorul morocănosului detectiv Frank Hathaway. Cei doi vor face echipă în rezolvarea cazului, iar Luella își va da seama că îi place s-o facă pe detectivul. Sunt diferiți ca ziua și noaptea, dar împreună se completează minunat.

„Serialul funcționează pentru că Frank și Lu sunt atât de diferiți. Frank e morocănos și întunecat. Are multe în comun cu Columbo. În timp ce Lu este strălucitoare și optimistă. E ca o lumină în întuneric. Iar publicul a fost cucerit de această pereche”, spune Mark Benton în stuff.co.nz.

Producția debutează pe 16 ianuarie, la TVR 1, urmând ca postul național să aducă câte un nou episod în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 18.00.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton