Homepage  / HBO

Serialul „C.B. Strike”, cu Tom Burke în rolul detectivului Strike, revine la HBO cu un sezon nou, „Glasul sângelui”. Când e programată premiera

Serialul „C.B. Strike”, cu Tom Burke în rolul detectivului Strike, revine la HBO cu un sezon nou, „Glasul sângelui”. Când e programată premiera

de Ruxandra Dinca,

La câteva săptămâni de la premiera englezească, cel mai recent sezon al serialului „C.B. Strike”, cu Tom Burke și Holliday Grainger în rolurile principale, ajunge și la noi, la HBO și HBO Max.

C.B. Strike: Glasul sângelui adaptează volumul al cincilea din seria de romane Strike, semnată sub pseudonimul Robert Galbraith de celebra scriitoare J.K. Rowling. Noul sezon are patru episoade, care vor fi difuzate din 7 februarie în fiecare marți de HBO: dimineața de la 4.00 și seara de la 21.00.

„Glasul sângelui”, o carte masivă, tradusă și la noi, marchează o premieră în cariera celor doi carismatici eroi principali, detectivii londonezi Cormoran Strike (Tom Burke) și Robin Ellacott (Holliday Grainger): aceștia se ocupă pentru prima dată de un caz vechi, rămas nerezolvat.

Strike, devenit o adevărată celebritate după rezolvarea cazurilor anterioare, este abordat de o femeie care îl roagă să afle ce s-a întâmplat cu mama ei: Margot Bamborough, o doctoriță din Londra, a dispărut fără urmă cu 40 de ani în urmă și de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea.

Strike – Troubled Blood,Generic Portraits,Robin Ellacott (HOLLIDAY GRAINGER);Cormoran Strike (TOM BURKE),Troubled Blood Limited MMXXII,Sam Taylor

Un caz complex

Investigația se dovedește foarte complicată: nu numai că a trecut atât de mult timp de atunci, dar cazul a ajuns inițial pe mâna unui polițist care a cedat nervos în timpul anchetei. Mai mult, în aceeași perioadă în care Margot a dispărut, un asasin în serie ataca și omora femei în zonă. Deși prins, acesta refuză să spună dacă femeia dispărută a fost victima lui și preferă să se joace cu autoritățile de-a șoarecele și pisica.

Dincolo de investigația în sine, marcată de tot felul de secrete, surprize și drame de familie, foarte interesantă în „Glasul sângelui” este și dinamica dintre cele două personaje principale. Deși e clar că sunt atrași unul de celălalt, Strike și Robin se încăpățânează să ignore toate semnele. Robin își revine cu greu după divorț și are probleme de încredere în sine, în timp ce Strike este forțat de împrejurări să acorde o mai mare atenție familiei.

Ce urmează pentru Strike și Robin

În social media, fanii i-au cerut lui J.K. Rowling să grăbească un pic lucrurile în privința celor doi protagoniști.

„Știu exact ce urmează pentru Strike și Robin”, a declarat însă scriitoarea, care are planuri mari: „Lucrez în momentul de față la cartea 7 și am deja subiectele pentru cărțile 8 și 9”, explica în noiembrie Rowling pe Instagram.

Cartea cu nr. 6, „The Ink Black Heart”, a apărut deja toamna trecută în Marea Britanie și va fi probabil următoarea ecranizată, deși până la momentul respectiv, BBC nu a anunțat nimic oficial.

Însă revista Radio Times scrie că „C.B. Strike: Glasul sângelui” – cea mai fidelă dintre adaptările de până acum, potrivit scenaristului Tom Edge – a fost un hit în ceea ce privește audiența, cu telespectatorii englezi declarându-se șocați apropo de identitatea ucigașului.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton