Homepage  / Știri / Televiziune

Serialul-fenomen „Fatmagul”, cu Beren Saat protagonistă, disponibil online în România

Serialul-fenomen „Fatmagul”, cu Beren Saat protagonistă, disponibil online în România

de Ruxandra Dinca,

Update, 27 iulie 2022: Serialul turcesc de succes „Fatmagul” este disponibil online pe platforma afiliată postului Pro TV. Pe Voyo fanii pot vedea online toate episoadele serialului turcesc, „Fatmagul” fiind subtitrat în limba română.

Știrea inițială

Producția turcească „Fatmagul”, lansată în 2010 în țara de origine, a cucerit peste 50 de țări de la data premierei și până acum. Serialul, cu Beren Saat în rolul unei tinere violate care găsește forța interioară să-și refacă viața distrusă, va fi difuzat de Pro Gold zilnic, de la 19.00, din 18 iulie.

„Fatmagul”, în original „Fatmagül’ün Suçu Ne?”, face parte din primul val de seriale turcești ce au cucerit lumea întreagă, anunțând dominația de astăzi a producțiilor de tip „dizi”. Difuzat cu audiențe record în Europa (Franța, Spania, Grecia…), America (Chile, Argentine, Mexic, Columbia…), Asia (India, Pakistan) și Africa (Egipt, Maroc), „Fatmagul” i-a consolidat statutul de vedetă frumoasei Beren Saat, transformând-o într-un star internațional, deschizând calea pentru succesul de astăzi al unor Demet Özdemir sau Hande Erçel.

Povestea este una dramatică, tipică pentru serialele turcești. Undeva într-un sătuc de pe coasta Mării Egee, aproape de Izmir, Fatmagul Ketenci (Beren Saat) este o fată naivă, de la țară, care muncește la o fermă și visează la ziua când se va căsători cu Mustafa (Fırat Çelik) și va pleca din casa fratelui său, unde cumnata ei îi face viața amară. Însă într-o zi fatidică, Fatmagul este violată de patru băieți, trei dintre ei copiii de bani gata, al patrulea, Kerim Ilgaz (Engin Akyürek), un băiat din zonă.

Ca să mușamalizeze evenimentul și să-și scape copiii, familia bogată din zonă îi căsătorește cu forța pe Fatmagul și pe Kerim, acesta din urmă acceptând să ia toată vina asupra lui pentru că se simte vinovat. Însă Fatmagul nu poate uita și nici ierta trecutul și îl urăște pe Kerim, deși tânărul o iubește, iar relația lor este complicată și de alte personaje, dar și de dorința tinerei de a i se face dreptate în fața justiției.

Un serial care a generat controverse în epocă

Într-o societate tradiționalistă precum cea a Turciei, acum 10 ani, subiectul din „Fatmagul” a generat discuții aprinse. Foarte controversată a fost scena violului, din primul episod, scenă pentru care actrița din rolul principal, Beren Saat, a primit consiliere psihologică. Aceeași scenă a provocat discuții în Parlament, după care a fost lansată o companie pentru suspendarea serialului. Însă apărătorii drepturilor femeii au intervenit la rândul lor, iar serialul „Fatmagul” s-a transformat treptat într-un mare succes, întâi pe piața tv din Turcia, apoi din toată lumea.

În distribuție, pe lângă Beren Saat și Engin Akyürek, veți recunoaște o serie de actori celebrii ai serialelor turcești precum Firat Çelik („20 de minute”), Engin Öztürk („Ultimul protector al orașului”), Buğra Gülsoy („Dragoste cu împrumut”), Esra Dermancıoğlu („Mă numesc Züleyha”), Seda Güven („În dragoste și în război”).

Regizoarea serialului este celebra Hilal Saral, responsabilă pentru alte producții foarte populare, precum „Iubire ascunsă” (2008), „Inimă de frate” (2011), „În dragoste și în război” (2014) și „Dragoste infinită” (2015). 

Serialul „Fatmagul” începe la Pro Gold duminică, 18 iulie și va fi difuzat zilnic de la ora 19.00.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton