Homepage  / Seriale / Seriale americane

Serialul „Homeland”, cu Claire Danes, a ajuns la final

Serialul „Homeland”, cu Claire Danes, a ajuns la final

de Redactia Tvmania

Apreciatul serial „Homeland”, câștigător a cinci Globuri de Aur și a șase Premii Emmy (din multe, multe nominalizări) a ajuns la final duminică, 26 aprilie, pe rețeaua Showtime, după opt sezoane. 

La momentul lansării, în 2011, thrillerul a dat lovitura cu o poveste care a captivat publicul: Carrie Matthieson (Claire Danes), un agent CIA bipolar, specializat în Orientul Mijlociu, este convinsă că fostul prizonier de război Nicolas Brody (Damian Lewis), salvat în urma unei operațiuni americane după o lungă perioadă de lipsă de libertate, a fost cooptat de organizația al-Qaeda și plănuiește un attentat terorist în SUA. 

Cu aceste ingrediente a devenit „Homeland: Rețeaua terorii” un fenomen. Fostul preşedinte Barack Obama a devenit fan al serialului, Damian Lewis şi soţia lui (actriţa Helen McCrory) au fost invitaţi la Casa Albă, iar doamnele din toată lumea au făcut o pasiune pentru actorul britanic roşcat, iar cariera colegei Claire Danes a pornit pe un trend ascendent (din 2010, când era aplaudată pentru filmul TV „Temple Grandin”, blonda nu mai primise roluri şi se gândea serios să se apuce de altceva).

Chiar și după dispariția lui Brody (Damian Lewis) din peisaj și eșecul operațiunilor din Islamabad, Carrie Matthieson continuă să-și apere țara în celelalte sezoane, dejucând intrigi politice și atentate la siguranța SUA.

Actrița Claire Danes (41 de ani) a mărturisit zilele trecute că personajul Carrie Matthieson a ajutat-o să își diversifice mult cariera, mai ales fiindcă înainte fusese distribuită în roluri de ingenuă, precum cele din filmele „Romeo și Julieta” (cu Leonardo di Caprio) sau „Pulbere de stele” „A fost minunat pentru mine ca actriță”, a spus ea.

„Am vrut să terminăm serialul cu un succes, nu am vrut să călcăm pe urmele altora, și nu dau nume, care au căzut sau s-au împiedicat la final. Așa că am muncit mult. Ne-am certat. Am încercat diverse abordări până la a prezenta acest final”, a dezvăluit producătorul și showrunnerul Alex gansa, pentru Entertainment Weekly. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton