Homepage  / HBO

Serialul „Irma Vep”, cu Alicia Vikander, disponibil pe HBO și HBO Max. TRAILER

Serialul „Irma Vep”, cu Alicia Vikander, disponibil pe HBO și HBO Max. TRAILER

de Andreea Hentea,

S-a lansat trailerul noului serial „Irma Vep”, cu Alicia Vikander, care are premiera pe HBO pe 7 iunie, la ora 20.00, și va fi disponibil și pe HBO Max. Serialul reprezintă o extindere și o abordare contemporană a filmului omonim regizat de Olivier Assayas în 1996, care evoca filmele mute semnate la începutul secolului trecut de Louis Feuillade, scrie variety.com. 

Scris și regizat de același Olivier Assayas, noul serial „Irma Vep” (care are opt episoade) o are în rolul principal pe Alicia Vikander. Aceasta joacă rolul Mirei, o vedetă de film americană deziluzionată nu doar de cariera sa, ci și de viața sentimentală, soldată cu o despărțire recentă. Ea ajunge în Franța pentru a juca rolul Irma Vep, într-un remake al clasicului mut francez „Les Vampires” (1915).

Pe măsură ce Mira aprofundează rolul, granița dintre ficțiune și realitate începe să se estompeze, iar actrița este tot mai confuză cu privire la lumea din jurul ei. Serialul de față este, la rândul său, o revizitare a filmului realizat acum 26 de ani de cineastul francez.

„Irma Vep” Pictured: Alicia Vikander

Între filmele de azi și cele de altădată 

În 1996, regizorul francez Olivier Assayas își lansa filmul „Irma Vep” (1996), care o avea drept protagonistă pe actrița hongkongheză Maggie Cheung, în propriul rol.

Povestea urmărea dezastrele care se țineau lanț când un regizor francez (interpretat de Jean-Pierre Léaud) încerca să refacă producția clasică „Les Vampires” (1915), care a inaugurat seria omonimă de filme mute regizate de prolificul Louis Feuillade.

Acolo, celebra Musidora (pe numele real Jeanne Roques), considerată prima vampă din istoria filmului, juca rolul Irmei Vep și șoca publicul vremii prin costumul său negru, mulat din cap până în picioare. 

Excelent cotatul film al cineastului Olivier Assayas din 1996 era, în mare parte, o meditație asupra stării actuale a filmului francez, văzut prin ochii unui străin.

Maggie Cheung venea în Franța pentru a juca rolul eroinei de film mut Irma Vep, îmbrăcată aproape în permanență în celebrul costum negru, mulat, din latex. Pe măsură ce filmul înainta, ieșea la suprafață dezorientarea resimțită de regizorul său.

Maggie Cheung (în calitate de personaj al filmului din film, de această dată) devenea, printre altele, un obiect sexual exotic, de care erau îndrăgostiți atât regizorul filmului, cât și designerul costumelor ei, Zoe (Nathalie Richard). 

Lansare la Cannes

Filmul lui Olivier Assayas a fost lansat la ediția din 1996 a Festivalului de Film de la Cannes, iar noul serial „Irma Vep” va fi prezentat, de asemenea, la ediția în curs a festivalului, înainte de lansarea în Statele Unite, pe HBO Max, pe 6 iunie, și de lansarea sa internațională. Serialul va fi difuzat și în România, pe HBO, din 7 iunie, la ora 20.00, și va fi disponibil, de asemenea, pe HBO Max.

„Le sunt extrem de recunoscător Aliciei Vikander, companiei A24 și platformei HBO pentru că mi-au oferit posibilitatea incredibilă de a explora și extinde «Irma Vep» în format de serial”, a spus Olivier Assayas în 2020, când a fost anunțată realizarea acestuia.

„Este o comedie care va încerca să prindă spiritul filmelor originale cu Irma Vep, într-o lume și într-o epocă extrem de diferite, care acum chiar se simt la ani lumină depărtare de filmele de atunci”. 

Alături de Alicia Vikander, în serial joacă Vincent Macaigne (care interpretează rolul lui René Vidal, regizorului filmului cu Irma Vep), Jeanne Balibar (care este Zoe, fosta asistentă a Mirei), Devon Ross (Regina, actuala asistentă a Mirei), Carrie Brownstein (impresara Mirei, Zelda, care nu este interesată de proiectul „Les Vampires”) și Fala Chen (Cynthia Keng, colega de platou a Mirei). Tom Sturridge îl joacă pe Eamonn, fostul iubit al Mirei. De asemenea, în distribuție se regăsesc Lars Eidinger, Vincent Lacoste, Nora Hamzawi, Adria Arjona, Byron Bowers, Hippolyte Girardot, Alex Descas și Antoine Reinartz.

Olivier Assayas și Alicia Vikander sunt și producători executivi ai serialului. 

TRAILER IRMA VEP – HBO MAX

foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton