Homepage  / Seriale / Seriale americane

Serialul „Krypton”, despre bunicul lui Superman, are premiera astăzi la HBO

Serialul „Krypton”, despre bunicul lui Superman, are premiera astăzi la HBO

de Redactia Tvmania

Serialul difuzat de HBO din 19 iunie ne poartă într-o călătorie înapoi în timp și prezintă povestea bunicului lui Superman, care se străduiește să salveze planeta Krypton de un regim totalitar.

Oricine a văzut măcar filmul „Superman” din 1978 cu regretatul Christopher Reeves, sau orice altă producție – lungmetraj sau serial – care l-a avut în rolul principal pe Omul de Oțel sau Superman, știe care este povestea planetei Krypton. A fost distrusă complet, iar singurul supraviețuitor a fost chiar tânărul Kal-El, care este urcat într-o mică navetă și trimis pe planeta Pământ. Acolo este adoptat de soții Kent și devine Clark Kent, reporter în timpul zilei și supererou care apără omenirea de fiecare dată când este nevoie de el.

Dar mai multe nu am știut despre Krypton, în afară de câteva informații izolate. Până acum la serialul „Krypton”, a cărui acțiune se petrece cu două generații înainte de odiseea lui Superman. Erou principal este Seg-El (Cameron Cuffe), un tânăr rebel și care nu știe ce să facă cu viața lui. Propriul său bunic a fost executat pentru trădare, când Seg-El era un copil, iar familia face parte din cea mai defavorizată clasă socială de pe Krypton. Membrii acesteia trăiesc în sărăcie și nu au voie să se căsătorească sau să facă copii.

Într-o zi,viața lui Seg-El se schimbă complet. Cu totul întâmplător, reușește să împiedice un atentat terorist, și atunci este chemat să facă parte din breasla oamenilor de știință de pe Krypton și să se căsătorească cu Nyssa-Vex (Wallis Day), fiica magistratului Daron-Vex (Elliot Cowan). Însă în același timp este vizitat de tânărul Adam Strange (Shaun Sipos), un pământean care a călătorit în trecut ca să-i explice lui Seg-El ce destin măreț îl așteaptă. Dar și să-l avertizeze în privința lui Brainiac, o creatură malefică și foarte puternică. Acesta vrea să distrugă Krypton-ul, și să îl șteargă pe viitorul Superman din istorie.

Acțiune și mister

Deși începe oarecum încet, pe măsură ce trec episoadele, „Krypton” dezvoltă o poveste misterioasă din ce în ce mai interesantă, și să adauge straturi noi și complexe personajelor sale. Îl țineți minte pe Generalul Zod, cel care s-a confruntat cu Superman și în „Superman II” din 1980, și în „Omul de oțel” din 2013? Și înaintașii săi sunt prezenți în „Krypton”, două femei războinice care fură fiecare scenă în care se află.

Lyta-Zod (Georgina Campbell) face parte din garda planetei Krypton, Sagitari, și este, în același timp, femeia de care este îndrăgostit Seg-El. Lyta are o relație complicată cu mama sa, Jayna-Zod, tot general Zod în serial. Însă, deși cele două femei fac parte din clasa conducătoare (și opresivă), amândouă au compasiunea dezvoltată, în feluri diferite.

Pe mai departe, „Krypton” chiar are potențial. Adam Strange, supereroul de pe Pământ, aduce o mare doză de umor serialului, relația dintre Seg-El și Lyta-Zod este complicată, dar cât se poate de romantică, în timp ce elementele SF și fantasy sunt destul de bine lucrate cât să ne pese ce s-a întâmplat pe planeta lui Superman cu mulți ani în urmă, chit că deja știm care va fi deznodământul.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton