Homepage  / Filme Online / Prime Video

Cum va arăta serialul „Lord of the Rings”, proiectul gigantic Amazon

Cum va arăta serialul „Lord of the Rings”, proiectul gigantic Amazon

de Ioana Maria,

A apărut prima imagine din multdiscutatul serial Amazon „Lord of the Rings”, a cărui premieră va avea loc anul viitor, când fanii vor face o nouă călătorie spre Pământul de Mijloc, scrie deadline.com. 

 

Fanii francizei „Stăpânul inelelor” vor vedea la anul viitorul serial intitulat provizoriu „Lord of the Rings”, anunțat încă de acum patru ani cu surle și trâmbițe și foarte așteptat. Serialul a ținut deja prima pagină a ziarelor prin bugetul său imens – în jur de 465 de milioane de dolari – și a anunțat de la început că le va oferi fanilor povești despre evenimente petrecute cu mii de ani înainte de acțiunea din celebrele romane „Hobbitul” și „Stăpânul inelelor”, scrise de J.R.R. Tolkien, deja cunoscute și îndrăgite pe toată planeta. 

 

Cu toate acestea, detalii despre producția care îi va avea ca showrunneri și producători executivi pe J.D. Payne și Patrick McKay nu se cunosc încă. Știm doar că filmările primului sezon au fost definitivate și că regizorul J.A. Bayona (cunoscut pentru „Copacul cu povești” / „A Monster Calls” și „Jurassic World: Un regat în ruină” /„Jurassic World: Fallen Kingdom”) a realizat primele două episoade din acest nou și ambițios „Lord of the Rings”. 

 

Distribuția include doar câteva nume sonore, precum Cynthia Addai-Robinson („Camera de gardă”, „Spartacus”), Robert Aramayo („Ani și ani”) sau Morfydd Clark („His Dark Materials”), fiind formată, în principal, din nume încă necunoscute publicului: Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman și Sara Zwangobani.

 

Prima imagine din serial, care a stârnit curiozitatea tuturor și a făcut deja înconjurul lumii, arată ceea ce pare a fi legendarul oraș Valmar de pe continentul Amar, unde locuiesc valarii. Aceasta reprezintă, se pare, tărâmul legendar Valinor imaginat de J.R.R. Tolkien, cunoscut și sub numele de „Pământurile nemuritoare”, adică Paradisul imaginat de cei ce trăiau pe Pământul de Mijloc, unde își aveau sălașul stăpânii lumii și de unde proveneau personaje precum Gandalf, Saruman și chiar Sauron. 

 

Chiar dacă detaliile intrigii sunt, firește, păstrate în mare secret, putem visa deja la povestea care ni se pregătește, știind că vom vedea istoria unei alte epoci fabuloase a Pământului de Mijloc, cu mii de ani înainte de cea pe care o știm deja atât de bine. Este vorba despre Epoca a II-a a Pământului de Mijloc, în care Sauron a construit inelele puterii și în care au apărut cei nouă „Călăreți negri”, spirite invizibile și nemuritoare, supuși cândva ai Lordului Nazgûl, numit și Regele vrăjitor din Angmar, aflat în nordul Eriadorului. Deveniți „cei mai cumpliți slujitori ai lui Sauron” și aflați complet sub controlul acestuia, ei erau îmbrăcați complet în negru, călărind inițial pe cai negri, apoi pe monștri zburători. 

 

Evident, cum seria precedă cu mii de ani călătoria membrilor Frăției Inelelor către Mordor, nu vom avea cum să vedem personaje precum Frodo sau Aragorn, dar vom avea, de exemplu, șansa întâlnirii cu eterica Galadriel, conducătoarea regatului elf Lothlórien, într-o versiune foarte tânără, jucată de Morfydd Clark („His Dark Materials”).

 

Până la toate aceste noi peripeții extraordinare, vom fi însă nevoiți să ne dozăm răbdarea, pentru că lansarea serialului „Lord of the Rings” (care nu are încă un titlu definitiv) este anunțată pentru 2 septembrie 2022 pe platforma Amazon Prime, la aproape 85 de ani de la publicarea romanului „Hobbitul”, pe 21 septembrie 1937.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton