Homepage  / Seriale / Televiziune

Serialul „Mi-am ucis soțul”, o poveste dureroasă despre o dramă conjugală, are premiera la Diva

Serialul „Mi-am ucis soțul”, o poveste dureroasă despre o dramă conjugală, are premiera la Diva

de Mioara Tronaru,

Diva aduce în premieră în România un nou serial franțuzesc din 13 februarie: „Mi-am ucis soțul”, în original „J'ai tué mon mari” (2021). Difuzat în fiecare duminică a lunii februarie, de la ora 21.00 , serialul reflectă pe micul ecran problema spinoasă a violenței conjugale.

Sinopsisul oficial al serialului „Mi-am ucis soțul” este destul de sumbru. În ciuda aparentei fericiri conjugale pe care o afișează în fața celorlalți, Anna (Erika Sainte) duce de ani buni o viață grea alături de soțul ei violent, narcisist și manipulator. În timpul unei noi dispute, relația toxică dintre ei se termină brusc cu o crimă. 

În ziua rechizitoriului însă, viața Annei se schimbă din nou când descoperă că deloc regretatul său soț Manuel (Antoine Gouy) este încă în viață și, mai mult, că fiul lor este în pericol. Nu are altă șansă decât să evadeze pentru a-și putea salva copilul.

Inspirat de o poveste adevărată

Cele șase episoade ale serialului „Mi-am ucis soțul” abordează în genul thriller tematica violenței asupra femeilor.

Ideea producției îi aparține lui Henri Debeurme, unul dintre scenariști:

„Adevăratul declanșator al acestei povești a fost ceva foarte personal. Într-o zi, o prietenă foarte apropiată mi-a dezvăluit necazurile cu care se confruntă, lucruri de care eu habar nu aveam. Și m-am gândit apoi că ar trebui să găsesc o modalitate de a spune acest gen de povești. Și aș fi vrut un serial cu personaje feminine puternice, diferite de ceea ce vedem de obicei în producțiile franțuzești. Îmi doream un thriller adevărat. Cu multă acțiune”, a declarat acesta la conferița de presă de lansare, preluat de AlloCiné.

Regizorului Rémy Silk Binisti i s-a părut interesant subiectul și abordarea în genul thriller și a ținut să adauge și un pic de psihologie:

„Ceea ce m-a intrigat cel mai mult a fost ce se întâmplă cu cineva care a trăit vreme de 15 ani în teroare. Din punct de vedere psihologic, care sunt consecințele unui astfel de calvar?”.

Și pentru a găsi răspunsuri, regizorul a mărturisit că s-a inspirat de la cineaști precum Denis Villeneuve și David Fincher.

Ce spun actorii principali din serialul „Mi-am ucis soțul”

Erika Sainte (40 de ani) a fost încântată de rolul Annei:

„În primul rând, pentru că e grozav pentru o actriță să aibă un rol atât de bun la 40 de ani. Mi s-a părut extrem de bine scris. Mă mai întâlnisem cu manipularea psihologică și în alte seriale, dar aici am constatat că scenariul era foarte, foarte bun. Atât de bun încât, în al treilea sau al patrulea episod, începusem și eu să mă întreb dacă Anna are cu adevărat un soț malefic”.

În același timp, personajul său „nu are deloc aerul unei victime”, este prezentată ca o femeie puternică și independentă, care evoluează într-un mediu în care evident că nu este singura care se ascunde în spatele unei fațade bine „fardate”.

Actorului Antoine Gouy (41 de ani, pe care poate l-ați văzut în „Lupin”, de la Netflix) i-a revenit rolul infamului soț Manuel.

Acesta este un soț și tată excelent din toate punctele de vedere, dar care imediat ce își dă masca jos devine un adevărat monstru.

„Rémy Silk Binisti a vrut ca eu să joc un tip îngrozitor. Am jucat uneori personaje negative, adesea extraordinare. Și acolo era interesant să joci un ticălos obișnuit. Dar de această dată, a fost altceva. Ca actor, a surprinde psihologia acestui gen de oameni, a le înțelege tiparele, mecanismele, este fascinant. Cu toții știm aceste povești și de multe ori auzim replica: «Nu am văzut nimic, părea atât de drăguț». Este într-adevăr îngrozitor”, spune Antoine Gouy.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton