Homepage  / Netflix

Serialul „Monster: The Jeffrey Dahmer Story” s-a instalat în topul audiențelor pe Netflix

Serialul „Monster: The Jeffrey Dahmer Story” s-a instalat în topul audiențelor pe Netflix

de Mioara Tronaru,

Se confirmă încă o dată apetența publicului pentru istoriile sordide inspirate de realitate. Serialul „Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, lansat pe 21 septembrie, a intrat în top 5 din toate timpurile al audiențelor, la doar opt zile de la premieră. Conform cifrelor puse la dispoziție de Netflix, cele 10 episoade au fost văzute până acum de peste 196 de milioane de abonați.

Despre ce e vorba în „Monster: The Jeffrey Dahmer Story”

Serialul detaliază pe parcursul a 10 episoade povestea unui cunoscut criminal în serie din Wisconsin, care a ucis cel puțin 17 oameni între 1978 și 1991.

Jeffrey Dahmer (1960 – 1994), supranumit „Canibalul din Milwaukee”, a fost condamnat pentru 16 crime și a murit în închisoare, la puțină vreme după încarcerare, în 1994, ucis de un alt condamnat. Își alegea victimele din barurile pentru gay, le aducea acasă, le omora și le dezmembra. De multe ori a fost vorba despre minori și câteodată păstra bucăți din victime „ca amintire”.

În „Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, rolul lui Jeffrey Dahmer este interpretat de actorul Evan Peters, care a mai jucat în „American Horror Story” sau „X Men”.

Trailer „Monster: The Jeffrey Dahmer Story”:

https://www.youtube.com/watch?v=vAKIKpx214I

Proteste peste tot

Chiar dacă poveștile cu criminali în serie, seriale și chiar documentare, aduc audiențe frumoase, familiile victimelor nu sunt deloc fericite.

Rudele celor uciși de Jeffrey Dahmer au reacționat pe rețelele de socializare manifestându-și dezamăgirea că serialul „Monster: The Jeffrey Dahmer Story” vine să le deschidă din nou rănile nevindecate, după ce povestea a mai fost reluată în două filme recente, din 2002 și 2017.

„Știu că «crimele adevărate» au succes în acest moment, dar de victime nu vă pasă? Familia mea este furioasă. Serialul nu face decât să îi facă să retrăiască traumatismele din nou și din nou. Și pentru ce? De câte filme, seriale și documentare mai este nevoie?”, a scris pe Twitter, vărul lui Errol Lindsey, una dintre victimele lui Jeffrey Dahmer.

La fel de nemulțumită este și comunitatea gay. Serialul lui Ryan Murphy „a resuscitat un traumatism al comunității LGBT din Milwaukee”, a explicat Scott Gunkel, un reprezentat al acestei minorități, pentru fox13now.com. Militant LGBT și angajat al unui bar pentru gay în care veneau unele dintre victime, el și-a intersectat de multe ori drumurile cu criminalul. „Toți aveau familii. E dureros că apar mereu și mereu noi filme și seriale. Este dificil să mergi mai departe”, a mai spus acesta.

Pe de altă parte, și actorii din distribuție au reacționat. Shaun J. Brown, care interpretează rolul lui Tracy Edwards, una dintre victimele lui Jeffrey Dahmer care a reușit să scape, a declarat: „Nu sunt naiv. Știu că poveștile cu morți și crime fac senzație. Cu toate astea, vă rog, atunci când vedeți serialul, să vă amintiți că acești oameni au fost fiii, cei mai buni prieteni, verii, unchii cuiva. Că au avut vise și speranțe care nu s-au mai putut realiza”.

Urmează „Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”

Tot pe Netflix, din 7 octombrie 2022, se poate vedea și documentarul „Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”.

Așa cum se plâng și rudele victimelor, documentarul produs de Joe Berlinger reia sordida poveste a lui Jeffrey Dahmer și a celor 17 crime comise de el.

Trailer „Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton