Homepage  / Filme Online / Netflix

Serialul Netflix „The Last Kingdom” se va încheia o dată cu sezonul 5

Serialul Netflix „The Last Kingdom” se va încheia o dată cu sezonul 5

de Redactia Tvmania

După cele zece episoade ale sezonului al cincilea, care se filmează la ora actuală în Ungaria, producția Netflix „The Last Kingdom” se va încheia, scrie deadline.com. 

Ecranizare a ciclului de romane (tradus și la noi) „Ultimul regat”, scris de Bernard Cornwell, considerat o cronică a istoriei Angliei la începuturile sale, producția Netflix lansată în 2015 îl avea inițial în centru pe Alfred cel Mare (David Dawson), care își apăra regatul de invadatorii nordici. Acțiunea se concentra apoi pe Uhtred de Bebbanburg (Alexander Dreymon), cel născut saxon, dar crescut de vikingi, care lupta, la rândul lui, să-și revendice dreptul căpătat prin naștere. Serialul a fost nominalizat la două premii BAFTA în 2016.

Actorul Alexander Dreymon, care a jucat rolul războinicului saxon Uhtred de Bebbanburg, a declarat recent:

„Pentru mine, a fost o experiență extraordinară să îl joc pe Uhtred timp de cinci sezoane”.

 

La rândul său, Nigel Marchant, producătorul executiv al serialului, a spus:

„Cum serialul se bucură de un număr atât de mare de fani, suntem absolut încântați să le oferim șansa de a-l urmări pe Uhtred în următoarea etapă a aventurii sale grandioase. Însă nu toți eroii vor putea supraviețui într-o asemenea încleștare pe viață și pe moarte”.

 

În distribuția sezonului cinci îi vom mai vedea pe Eliza Butterworth (Aelswith), Ian Hart (Beocca), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Millie Brady (Aethelflaed), Mark Rowley (Finan) și pe Emily Cox (Brida).

 

Acest sezon final, al cincilea, va ecraniza acțiunea din volumul al nouălea, „Războinicii furtunii” și al zecelea, „Purtătorul torței”, din ciclul total de treisprezece romane ale lui Bernard Cornwell, extrem de apreciate și asemănate cu celebrul „Urzeala tronurilor” pentru suspansul lor, dar pornind de la evenimente reale, după cum scria Observer. 

 

Primul sezon din producția Netflix a ecranizat primele două cărți ale seriei – „Ultimul regat” și „Călărețul morții” -, iar al doilea sezon a acoperit evenimentele din „Stăpânii nordului” și „Cântecul sabiei”. În fine, al treilea sezon al serialului a adus pe ecran evenimentele din „Ținutul în flăcări” și „Moartea regilor”, iar al patrulea sezon a urmărit acțiunea din romanele „Lordul păgân” și „Tronul gol”. Ciclul de romane al lui Bernard Cornwell se încheie cu volumele 11, 12 și 13 – „Războiul lupilor”, „Spada regilor” și „War Lord” (cel din urmă nefiind încă publicat în românește).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton