Homepage  / Disney Plus

Serialul pentru copii „Călătorie spre centrul Pământului” e disponibil la Disney Plus. Din distribuție face parte și Margarita Rosa de Francisco. EXCLUSIV

Serialul pentru copii „Călătorie spre centrul Pământului” e disponibil la Disney Plus. Din distribuție face parte și Margarita Rosa de Francisco. EXCLUSIV
7

de Ruxandra Dinca,

Serialul mexican „Călătorie spre centrul Pământului”, o adaptare modernă după Jules Verne, este disponibil la Disney Plus din 5 aprilie. TVmania a stat de vorbă, în exclusivitate, cu trei dintre membrii echipei de la noua producție, printre ei și celebra Margarita Rosa de Francisco, adică Gaviota din „Cafea cu parfum de femeie”. 

Într-o după-amiază recentă, reporterul TVmania a aflat, via Zoom, mai multe detalii despre noul serial pentru copii „Călătorie spre centrul Pământului”, disponibil din 5 aprilie la Disney Plus, chiar de la actorii Margarita Rosa de Francisco („Cafea cu parfum de femeie”) și Sebastián Garcia, dar și de la producătorul Fernando Semenzato. 

„Chiar dacă e inspirat de opera lui Jules Verne, e vorba de o poveste cu totul nouă”, a explicat Semenzato, despre serialul la a cărui realizare a lucrat, timp de cinci ani, o echipă de 500 de oameni.

„Să ai responsabilitatea asta, să construiești ceva pornind de la o carte așa de cunoscută, apoi să începi să alegi oamenii potriviți pentru roluri – a fost o experiență incredibilă”, a adăugat producătorul, precizând că una dintre principalele griji ale realizatorilor a fost să nu dezamăgească cititorii lui Jules Verne.

Care este subiectul

Serialul mexican pentru copii se numește în original „Viaje al centro de la Tierra” și preia elemente din celebrul roman omonim al lui Jules Verne, dar le „ambalează” într-o formă nouă, pentru o audiență modernă. 

În zilele noastre, Diego (Sebastián Garcia) este trimis într-o tabără de vară, organizată de exploratorul Pompilio Calderón (Óscar Jaenada). Împreună cu frații săi și niște prieteni, puștiul se aventurează într-o zonă interzisă, pe urmele bunicii sale dispărute. Până să înțeleagă foarte bine ce se întâmplă, copiii trec printr-un portal într-o altă dimensiune. Aici o găsesc pe Pola (Margarita Rosa de Francisco), bunica lor, dar și pe însuși Jules Verne (în spaniolă este Julio Verne), amândoi preocupați de protejarea, cu orice preț, a noii lumi paralele de intențiile malefice ale lui Pompilio.

„Mie mi-a plăcut foarte mult la filmări”, a povestit Sebastián Garcia, interpretul lui Diego, unul dintre puștii principali în poveste. „Am fost ca o familie, așa cum sunt și personajele noastre în serial. Am fost o echipă tocmai datorită acestei prietenii”, a subliniat tânărul actor, care între timp s-a transformat într-un adevărat adolescent (filmările au avut loc în 2021, când Garcia avea 13 ani).

Gaviota e bunică

Margarita Rosa de Francisco, Gaviota din telenovela-fenomen „Cafea cu parfum de femeie” (1994), interpretează în „Călătorie spre centrul Pământului”, pentru prima oară în viața ei, rolul de bunică – personajul ei se numește Pola și este rudă cu puștii care sunt eroii principali.

Deși trăiește de ani de zile la Miami, artista de 57 de ani rămâne una dintre actrițele importante ale Columbiei. 

„Din prima clipă ne-am dat seama că o vrem pe Margarita pentru rolul Pola. Dar cum să-i spunem Margaritei, care e o actriță minunată în tot ce face, că o vrem ca bunică?! Până la urmă, i-am spus, iar reacția ei a fost neașteptată, ne-a zis „în sfârșit, cineva mă vrea pentru un rol de bunică”, a povestit amuzat producătorul Fernando Semenzato. 

„A fost o onoare, mulțumesc”, a intervenit Margarita Rosa de Francisco. „Pentru mine, partea cea mai emoționantă a fost să lucrez cu copiii, să fiu în contact cu energia lor, ceea ce reprezintă, de fapt, spiritul acestui serial”, a încheiat actrița.

margarita-in-calatorieIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton