Homepage  / Seriale

Serialul „Poldark” ajunge la final pe 19 august. Ce se știe despre sezonul 5

Serialul „Poldark” ajunge la final pe 19 august. Ce se știe despre sezonul 5

de Redactia Tvmania

Serialul de epocă „Poldark” se va termina în acest weekend la Happy Channel. Ultimul episod al sezonului sezonul 4 va fi difuzat duminică, 19 august, însă producția va mai putea fi urmărită şi la Epic Drama, care dă sezonul 2.

Serialul de epocă „Poldark” ni i-a adus pe micile ecrane, atât la Happy Channel, cât şi la Epic Drama, pe actorii Aidan Turner (Kili din seria „Hobitul”) şi Eleanor Tomlinson („Regina albă”). Cei doi sunt protagoniştii unei frumoase poveşti de dragoste de la sfârşitul secolului al XVIII- lea. Aidan este Ross Poldark, un ofițer al armatei Marii Britanii, care se întoarce acasă, în Cornwall, după Războiul American de Independență (1775-1783) şi care se îndrăgosteşte Demelza Carne (Eleanor Tomlinson), fiica unui miner, pe care o angajează pe post de bucătăreasă.

Se face şi sezonul 5, tot cu Aidan Turner

Producţia, lansată în Marea Britanie în 2015, la postul BBC One, are la bază romanele din seria cu acelaşi nume, scrisă de Winston Graham. Serialul, care a obţinut până în prezent 7 premii la diferite festivaluri de film, printre care şi un premiu special BAFTA, va avea şi sezonul al cincilea. Cel mai probabil acesta va fi şi ultimul, cel puţin ultimul cu protagonistul Aidan Turner. Conform radiotimes.com, filmările pentru noile episoade vor începe la sfârşitul verii, urmând ca sezonul 5 să ajungă pe micile ecrane din Marea Britanie anul viitor. Prima adaptare tv a cărţilor lui Winston Graham a fost în 1975. Serialul „Poldark” de atunci i-a avut în rolurile principale pe Robin Ellis (Ross) şi Angharad Rees (Demelza). Nostalgic, actorul Robin Ellis a acceptat să aibă o apariţie episodică în producţia tv, unde l-a interpretat pe judecătorul Halse.

Sacrificii de dragul artei

Aidan Turner îşi iubeşte personajul din „Poldark” şi nu s-a dat în lături de la nimic pe platouri, inclusiv când a trebuit să filmeze el însuşi unele cascadorii. Întrebat cum a reuşit să arate bine, de multe ori la bustul gol, de-a lungul celor 4 sezoane, actorul de origine irlandeză a povestit că a preferat să se abţină de la anumite alimente, îndeosebi de la carne şi lactate. „Din când în când am ţinut post şi a fost foarte bine pentru tonusul şi energia mea. Şi credeţi- mă pe cuvânt, costumele de epocă chiar sunt strâmte”, a glumit actorul, citat de express.co.uk. Aidan are şi alte talente dincolo de cele actoriceşti. În copilărie, a făcut 10 ani dansuri latino şi de societate la îndrumarea mamei sale, în timp ce tatăl său, electrician de profesie, l-a învăţat multe trucuri în acest domeniu. Vara aceasta, actorul în vârstă de 35 de ani nu a stat degeaba. A avut mai multe reprezentaţii cu piesa de teatru „The Lieutenant of Inishmore”, despre interpretarea sa din această comedie neagră critcii londonezi având numai cuvinte de laudă.

Cuplu doar în serial?

În timpul filmărilor la „Poldark” despre Aidan Turner s-a scris că ar fi avut o aventură cu actriţa Eleanor Tomlinson, iubita sa din serial. Cei doi au infirmat zvonurile, însă în 2016 amândoi s-au despărţit de partenerii lor de atunci, Nettie Wakefield, respectiv Ben Atkinson. Mai mult, Aidan a vorbit mereu frumos în interviuri despre Eleanor. „Este minunată, superbă. Ne distrăm de minune pe platouri. Avem caractere foarte asemănătoare. Lucrăm foarte bine împreună”, a spus el, citat de imdb.com.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton