Homepage  / Seriale

Serialul S.W.A.T., anulat de CBS după 6 sezoane. Care este motivul

Serialul S.W.A.T., anulat de CBS după 6 sezoane. Care este motivul

de Roxana Mirea,

Serialul „S.W.A.T.” a fost anulat după 6 sezoane la CBS. Sezonul 6, care este difuzat în prezent, are o medie de 6,8 milioane de telespectatori. Finalul sezonului 6, intitulat „Legacy”, va fi difuzat pe 19 mai și va marca sfârșitul acestui serial care a avut premiera în 2017.

De ce a fost anulat serialul S.W.A.T. după 6 sezoane

Compania de televiziune CBS a ales să nu reînnoiască serialul S.W.A.T. pentru un al șaptelea sezon. Finalul sezonului 6 va servi drept final de serie. Inspirat de serialul TV din 1975 și de filmul cu același nume din 2003, S.W.A.T., cu Shemar Moore în rolul principal, a fost cel mai consacrat – și cel mai scump – serial de la CBS. Dispariția sa ilustrează realitățile economice dure ale companiei de radiodifuziune, deoarece S.W.A.T. a făcut ceea ce i s-a cerut în acest sezon – a fost un serial TV rar care a crescut în audiență de la un an la altul cu două cifre după mutarea sa în zilele de vineri, unde drama a înflorit. S-ar putea să fie cel mai urmărit serial difuzat care să fie eliminat în acest sezon.

O coproducție între Sony Pictures TV și CBS Studios, „S.W.A.T.” a trecut de la o serie de reînnoiri timpurii, asta până acum, când a fost anulat, pentru că CBS și studioul principal Sony TV nu au putut ajunge la un acord financiar, potrivit Deadline. Așa cum publicația a scris în martie, acele reînnoiri timpurii din ultimii ani au venit cu menținerea de către companie a taxei de licență neschimbată, ceea ce a pus tot mai multă presiune asupra bugetului și a redus și mai mult marjele de profit ale serialului, deoarece costurile de producție a show-urilor TV cresc în fiecare an. Sony nu a fost dispusă să meargă pentru o nouă reînnoire cu o taxă de licență fixă, deoarece acest lucru ar fi compromis modelul financiar al serialului.

CBS a acceptat în cele din urmă taxa de licență, dar oferta a venit cu o reducere a comenzii, ceea ce ar fi crescut și mai mult bugetul pe episod și ar fi afectat și mai mult economia serialului. Cele două părți au fost în negocieri până la final, dar nu au reușit să ajungă la un acord, ceea ce a dus la anularea de astăzi.

Anunțul făcut de CBS despre anularea serialului S.W.A.T.

„Timp de șase sezoane, talentele extraordinare ale distribuției S.W.A.T., condusă de Shemar Moore, ale scenariștilor, producătorilor și ale echipei ghidate de producătorii executivi Shawn Ryan, Andy Dettman și Aaron Rahsaan Thomas ne-au adus episoade captivante, pline de acțiune, care au abordat, de asemenea, probleme sociale importante și au contribuit la succesul liniei noastre de primetime”, a declarat Amy Reisenbach, președintele CBS Entertainment. „Le mulțumim sincer pentru munca și pasiunea lor incredibilă și le mulțumim, de asemenea, fanilor noștri devotați care ne-au urmărit în fiecare săptămână.”

În S.W.A.T., Moore interpretează rolul unui fost pușcaș marin și sergent S.W.A.T. născut și crescut în Los Angeles, însărcinat să conducă o unitate tactică specializată care reprezintă ultima etapă în aplicarea legii în Los Angeles. Sfâșiat între loialitatea față de locul în care a fost crescut și loialitatea față de frații săi în albastru, Daniel „Hondo” Harrelson se străduiește să facă legătura între cele două lumi ale sale.

Alex Russell, Jay Harrington, Kenny Johnson, David Lim, Patrick St. Esprit și Rochelle Aytes sunt, de asemenea, protagoniști. Shawn Ryan, Justin Lin, Neal Moritz, Marney Hochman, Pavun Shetty, Billy Gierhart, Andy Dettman și Paul Bernard sunt producători executivi.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton