Homepage  / Seriale / Seriale britanice

Serialul „Sanditon”, adaptare după Jane Austen, va continua! Care este totuși vestea proastă

Serialul „Sanditon”, adaptare după Jane Austen, va continua! Care este totuși vestea proastă

de Ruxandra Dinca,

Lansat în 2019 și terminat într-un mod care a nemulțumit foarte mulți fani – aceștia chiar au lansat o petiție online – serialul „Sanditon” a fost anulat anul trecut. Dar recent, producătorii au anunțat că vor continua povestea, nu cu un sezon, ci cu două!

A trecut un an de când Happy Channel a difuzat la noi serialul „Sanditon”, cu Rose Williams și Theo James în rolurile principale, inspirat de ultimul roman, rămas neterminat, al lui Jane Austen. 

Telespectatorii români, precum cei englezi și americani înaintea lor, au rămas cu un gust amar după difuzarea ultimului episod din cele 8 ale producției, pentru că povestea se termina nedecis (toată echipa era sigură, la momentul filmării, că va mai exista și un sezon 2).

 

Apoi, când serialul a fost anulat, fanii revoltați au lansat o petiție online, care a ajuns acum la aproape 90.000 de semnături. Că a fost presiunea fanilor, găsirea unui nou partener de producție (ceea ce s-a întâmplat) sau poate au văzut ce succes a avut „Bridgerton”, cert e că producătrii au anunțat recent că serialul „Sanditon” va fi resuscitat și va continua cu sezoanele 2 și 3, pentru ca personajele să aibă timp să-și încheie armonios poveștile.

 

Și totuși, există o veste proastă

Dacă Rose Williams se va întoarce în rolul principal feminin, nu același lucru se poate spune despre Theo James. Pe 7 mai, acesta a confirmat în social media, citat de Deadline, că nu își va relua partitura:

 

„Deși mi-a făcut o plăcere imensă să-l joc pe Sidney, din punctul meu de vedere, povestea lui se încheie așa cum mi-am dorit. Sfârșitul trist al poveștii dintre Charlotte și Sidney este diferit, unic și foarte interesant pentru mine și le doresc celor din distribuția și echipa tehnică de la „Sanditon” mult succes cu sezoanele noi”. 

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by (@rosevictoriawilliams)

 

Care este povestea

Când a murit, în iulie 1817, la doar 41 de ani, Jane Austen a lăsat neterminat un roman, numit la început „The Brothers”, ulterior „Sanditon”. Austen a apucat să scrie, înainte ca boala să o pună la pat, doar 11 capitole. Suficient însă ca scenaristul Andrew Davies – un specialist în ecranizări Jane Austen, care a mai lucrat și la titluri precum „Război și pace” sau „Mr Selfridge” – să imagineze o poveste în opt capitole (informațiile lăsate de Austen sunt epuizate încă din primul episod). 

 

Sanditon este un orășel la malul mării, în Anglia perioadei 1811 – 1820, unde ajunge eroina principală, Charlotte Heywood (Rose Williams), o tânără isteață, impulsivă, dar și ușor naivă. După un accident de trăsură, fata intră în cercul cuplului Tom și Mary Parker și așa ajunge să-l cunoască pe Sidney Parker (Theo James), fratele lui Tom, un bărbat neconvențional, de care se simte atrasă. Doar că interesele, secretele și convențiile sociale din Sanditon formează un univers greu de navigat pentru o fată ca Charlotte.

 

Rolurile principale ale mini-seriei sunt interpretate de Rose Williams (o știm din serialul „Regina” de la AXN, iar după „Sanditon” a jucat în „Medici”) și de Theo James, celebru pentru seria „Divergent”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton