Homepage  / Disney Plus

Serialul „Star Wars: Andor” are trailer și dată de lansare (Disney+)

Serialul „Star Wars: Andor” are trailer și dată de lansare (Disney+)

de Andreea Hentea,

Serialul „Star Wars: Andor” are trailer și dată de lansare. De asemenea, se știe deja cine vor fi actorii din distribuția noii producții din universul „Star Wars”, scrie collider.com.

Fanii producțiilor din universul „Star Wars” primesc vești bune de la Disney, pentru că platforma le pregătește noi producții care vor fi lansate în 2022 și anunță și mai multe pentru 2023.

Noua serie „Andor” este un prequel a cărui acțiune se petrece înainte de cea din excelentul „Rogue One: O poveste Star Wars” / „Rogue One: A Star Wars Story” (2016).

Filmul de atunci îi avea în distribuție pe Felicity Jones (care interpreta rolul lui Jyn Erso), Forest Whitaker (Saw Gerrera), Diego Luna (Cassian Andor) și Mads Mikkelsen (Galen Erso).

Noul serial „Andor”, care va fi împărțit în două sezoane a câte douăsprezece episoade, va fi, totodată un serial derivat din „Rogue One: O poveste Star Wars”, care îl va avea ca erou principal pe Cassian Andor.

Eroul va fi jucat tot de Diego Luna, care își reia rolul din film. „Andor” va arăta mai multe detalii despre tot ce înseamnă eforturile dure din spatele pregătirii unei rebeliuni și despre acțiunile întunecate ale spionilor și agenților secreți ai Rebeliunii.

La fel ca toate viitoarele producții din universul „Star Wars”, Andor va fi disponibil exclusiv pe platforma Disney+, care s-a extins recent în numeroase țări (în România va fi disponibilă începând din 14 iunie).

Când și pe cine vom vedea în „Andor”

Data lansării noului serial este stabilită pentru miercuri, 31 august 2022. Serialul „Andor” va urma structura tipică de lansare a platformei Disney+, adică se va lansa câte un nou episod în fiecare săptămână.

„Andor” va fi cel mai lung serial dintre producțiile live-action ale universului „Star Wars”, cu un total de douăsprezece episoade numai în primul sezon. La data premierei, pe 31 august, vor fi lansate două episoade, apoi câte unul nou în fiecare miercuri, până pe 9 noiembrie.

Cum datele de lansare pentru viitorul sezon doi din „Tales of the Jedi” și „Bad Batch” sunt fixate tot pentru această toamnă, se pare că vom avea mai multe producții „Star Wars” lansate simultan.

Deocamdată a fost lansat un singur trailer pentru serialul „Andor” (vor urma, probabil, mai multe), care este însă destul de detaliat, cu o durată de aproape două minute.

Unul dintre lucrurile care se observă din trailer este lipsa absolută a droidului sarcastic K-2SO, foarte îndrăgit de fani, care avea vocea lui Alan Tudyk.

Actorul a confirmat că K-2SO nu va apărea în primul sezon, dar a mai spus că ar putea apărea în poveștile ulterioare, așa că se speră că povestea lui va fi inclusă în sezonul doi. În trailer vedem, de asemenea, ceea ce par a fi primii soldați rebeli și chiar posibile clone care lucrează pentru Imperiu.

Se pare că vor fi aduse și formațiunile de luptă Death Troopers din filmul „Rogue One: O poveste Star Wars”, pe care fanii speră că le vom revedea în acțiune.

O distribuție de marcă

Până acum există confirmarea multor actori ai filmului din 2016 pentru noul serial, însă nu știm prea multe despre personajele pe care le vor interpreta în „Andor”.

Se pare că Disney va introduce și o mulțime de personaje noi, iar distribuția va fi strălucită. Diego Luna își va relua rolul titular, Cassian Andor, în întregul serial. Forest Whitaker va reveni în rolul fanaticului Saw Gerrera, deși fusese ucis în „Rogue One: O poveste Star Wars”.

Genevieve O’Reilly va reveni în rolul senatoarei Mon Mothma, o susținătoare timpurie a Rebeliunii și, în final, liderul Noii Republici. Câteva apariții noi vor fi Anton Valensi, în rolul lui Ben (în trei episoade) și Alex Ferms în rolul sergentului Kostek (care va apărea în toate cele douăsprezece).

În noul serial îi vom vedea, și pe Stellan Skarsgård („Dune: Part One”, „Dune: Part Two”), Fiona Shaw („Killing Eve”), dar și pe Adria Arjona („Pacific Rim 2: Revolta”, „Morbius”, „Irma Vep”).

„Andor” va arăta partea mai dură a Rebeliunii, originile acesteia, dar și ale lui Cassian Andor. În „Rogue One: O poveste Star Wars”, acesta era dispus să ucidă un alt spion rebel, pentru a-l împiedica să transmită informații vitale pentru Rebeliune și aproape că îl asasina și pe Galen Erso (jucat de Mads Mikkelsen).

Noua poveste va avea multe trădări și pierderi din perspectiva lui Cassian, așa că aproape niciun personaj nu va fi în siguranță în noua poveste.

De asemenea, tot din trailer știm că acest prim sezon este plasat într-o lume existentă cu mult înaintea poveștilor cunoscute, în care luptătorii din stormtroopers încă nu poartă armura lor clasică și fac multe antrenamente, iar Imperiul nu a renunțat complet la utilizarea clonelor.

Noul serial se va concentra, de asemenea, pe furtul de date secrete și pe misiunile de spionaj. În „Andor” nu va exista, se pare, nicio mențiune despre Forță sau despre vreo sabie Jedi.

Ce se va întâmpla cu al doilea sezon din „Andor”

Se pare că în viitor vom vedea și un film „Star Wars: Andor”, terenul fiind pregătit de confirmarea sezonului doi din serialul „Andor”. La fel ca primul sezon, acesta va avea douăsprezece episoade. Scenariștii au precizat însă că fiecare sezon își va urmări propriile elemente tematice și că va relata perioade diferite ale evoluției lui Cassian (și, implicit, a Rebeliunii).

De asemenea, știm că măcar câteva personaje, precum K-2SO, vor reveni în cel de-al doilea sezon, ceea ce înseamnă că fanii au deja mari așteptări de la ambele sezoane.

Filmările la sezonul al doilea din „Andor” vor începe în această toamnă, probabil după încheierea primului sezon.

Până la lansarea din luna august, puteți vedea trailerul serialului „Andor” aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton