Homepage  / Știri

Serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” se întoarce la TV!

Serialul “Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii” se întoarce la TV!

de Redactia Tvmania

Veşti bune pentru fanii grandioasei producţii turceşti “Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii”. Postul Kanal D va relua serialul începând cu primul sezon din data de 3 ianuarie 2015.

suleyman-magnificul

Astfel, vă veţi reîntâlni, în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 14.45, cu îndrăgiţii actori Halit Ergenc şi Meryem Uzerli – Suleyman şi Hurrem, dar şi cu Okan Yalabik, cel care l-a interpretat ireproşabil pe Ibrahim Paşa.

În primele episoade, veţi vedea cum Alexandra la Rosa (Meryem), o tânără sclavă ruteancă ajunge la palatul măritului sultan şi cum devine, cu timpul, cadâna sa favorită, dar şi mama celor cinci copii ai săi.

Faceţi loc, intră „Suleyman Magnificul”!

Serialul prezintă mai multe aspecte ale vieţii sultanului: politica sa de expansiune, intrigile de la palatul său din Istanbul (Topkapî) şi povestea de dragoste cu frumoasa Alexandra (Meryem Uzerli), sclava de origine ucraineană, care ajunge în haremul său şi care îi devine soţie luând numele de Hürrem.

Aceasta va ajunge să aibă o mare influenţă asupra sultanului, să-l sfătuiască în politică şi în afaceri, dar şi să-i elimine pe toţi din jurul lor care le-au pus relaţia în primejdie. Cu multă abilitate, ea reuşeşte să-l cucerească definitiv pe Suleyman şi să o elimine din viaţa lui pe prima sa soţie, Mahidevran (Nur Aysan, care a jucat în “Iubire ascunsă”) şi pe băieţelul lor, Mustafa.

Producţia a stârnit controverse şi chiar proteste în ţara de origine din cauza portretizării „indecente” şi „lipsite de respect” a sultanului Suleyman. Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune din Turcia a primit peste 70.000 de plângeri împotriva postului Show TV care transmite serialul, acuzând conducerea că a expus prea mult „viaţa privată a unui personaj istoric”.

La rândul său, prim-ministrul Turciei a declarat că serialul “pune întâmplările istorice într-o lumină negativă pentru generaţiile mai tinere”. Iar grupuri restrânse de naţionalişti au protestat în faţa sediului televiziunii arucând cu ouă. Chiar şi aşa, producţia a avut audienţe record în Turcia anul trecut, iar în curând va începe sezonul al treilea, semn că iubirile de la curtea lui Suleyman au cucerit definitiv telespectatorii.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton