Homepage  / Seriale turceşti

Serialul turcesc „Dragoste de contrabandă” are succes la Netflix. Cine sunt protagoniștii și ce mai fac ei

Serialul turcesc „Dragoste de contrabandă” are succes la Netflix. Cine sunt protagoniștii și ce mai fac ei

de Anda Dincă,

În top 10 seriale de la Netflix se află în prezent și o producție turcească din 2014-2015, „Dragoste și bani murdari”, dar cunoscută la noi sub numele de „Dragoste de contrabandă” („Kara para așk”), fiind difuzată și la tv de Pro 2. Îndrăgiţii actori Tuba Büyüküstün şi Engin Akyürek (ambii de 40 de ani) sunt protagoniștii acestui serial care a fost în vândut în mai multe țări din Asia, Europa și America Latină.

Mai mult, în Mexic a avut în 2020 și un remake intitlulat „Imperiul minciunilor” („Imperio de mentiras”), cu Angelique Boyer și Andres Palacios în rolurile principale. Pe Tuba Büyüküstün o ştiţi din „Iubire și răzbunare”, „20 de minute” şi „Asi – Împotriva destinului”, iar pe Engin Akyürek din “Fatmagul” şi “Ginere de import”.

Din distribuţia serialului „Dragoste de contrabandă” mai face parte şi titrata actriţă Nebahat Çehre (care a jucat în „Suleyman Magnificul” şi „Iubire ascunsă”). 

Tuba și Engin au mai făcut pereche în 2021 în producția „Fiica ambasadorului” de la Kanal D. Tuba a înlocuit-o pe pe actrița Neslihan Atagül („Dragoste infinită”) odată cu episodul 37, care s-a restras din distribuție invocând probleme de sănătate.

Ce se întâmplă în „Dragoste de contrabandă”

Povestea serialului începe cu Ömer (Engin Akyürek), un ofiţer de poliţie pasionat de munca sa, care duce un trai modest şi care primeşte de la serviciu drept răsplată o excursie la Istanbul alături de logodnica sa. În acelaşi timp, la Istanbul ajunge şi Elif Denizer (Tuba Büyüküstün), un designer de bijuterii, care deţine o afacere de succes la Roma.

Tânăra este surprinsă de familie cu o petrecere surpriză, de la care tatăl ei pleacă devreme. În curând, Ömer, pasionat de omucideri, se implică într-un caz încurcat: două victime sunt găsite împuşcate în cap într-o maşină: una dintre ele este chiar logodnica lui, iar cealaltă persoană este tatăl lui Elif.

De aici, toată acţiunea se complică, iar de-a lungul celor două sezoane îi veţi vedea pe Ömer şi Elif în multe scene pline de acţiune. Cei doi protagonişti încep o investigaţie pe cont propriu, pe urmele lui Elif fiind nişte hoţi de diamante. 

Ce mai fac Tuba Büyüküstün și Engin Akyürek

Engin poate fi văzut în prezent la Netflix și în filmul „Călătorie plăcută!” („Yolun Açık Olsun”/ „Godspeed”), o producție originală lansată în luna mai, ecranizare a romanului omonim scris de Hakan Evrensel. În prim-planul poveștii se află Yüzbasi Salih (Engin Akyürek), un fost căpitan din armată.

Acesta călătorește într-un oraș de pe coasa de sud-vest a Turciei, pentru a o împiedica pe iubita prietenului său să se mărite cu altul, dar traumele unei tragedii din război îi dau târcoale. Regizorul filmului este Mehmet Ada Özteki, cel care și-a pus amprenta asupra unei drame de succes de la Netflix, “Miracolul din celula 7” (2020).

Din 28 iulie și Tuba va fi văzută pe celebra platformă online într-o nouă producție originală, după documentarul „Rise of Empires: Ottoman” (2020). Și anume în serialul dramatic cu accente comice, „Un alt sine” („Another Self”/ „Zeytin Ağacı”).

Povestea urmărește trei bune prietene, jucate de Tuba Büyüküstün, Seda Bakan și Boncuk Yilmaz, a căror viață e dată peste cap atunci când una dintre ele primește un diagnostic devastator. Din distribuție face parte și cântărețul Murat Boz, fostul iubit al actriței Asli Anver. Primul sezon din „Another Self” are opt episoade, dar cei de la Netflix au anunțat că va exista și sezonul 2.

În prezent Engin Akyürek este una dintre vedetele plaformei Disney+, actorul fiind protagosnitul serialului „Kaçış” (“Evadarea”). Producția, a cărei poveste a fost scrisă chiar de Engin, are 6 episoade si a avut premiera pe 14 iunie, data lansării Disney Plus, atât în Turcia, cât și în România.

În această mini-serie Engin joacă rolul unui jurnalist pe nume Mehmet, care se îndrăgostește de tânăra Zeynep (interpretată de Irem Helvacıoğlu, protagonista din “Lacrimi la Marea Neagră”).

Cu dragostea la control

Cât priveşte viaţa sa privată, Engin are o slăbiciune pentru colegele de breaslă. A avut în trecut relaţii cu Tuvana Türkay şi Cansu Taskin, iar la începutul lui 2018 despre el s-a scris că ar avea o idilă cu Cansu Dere. Cea mai recenta idilă cu o actriță, despre care au scris tabloidele turcești, s-a consumat în timpul filmărilor la „Fiica ambasadorului”. Acesta ar fi fost împreună din 2020 până în 2021 cu Tülin Yazkan, interpreta lui Menekşe în serial.

Tuba a divorțat în iunie 2017 după 6 ani de mariaj de actorul Onur Saylak, aceștia având împreună doua fete gemene, Maya și Toprak. Ulterior, în 2020, Tuba a pus punct, după 3 ani, relației cu regizorul și producătorul Umut Evirgen, iar în prezent este singură. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton