Homepage  / Seriale / Seriale americane

Sezonul 17 din „Anatomia lui Grey” va fi despre războiul cu pandemia

Sezonul 17 din „Anatomia lui Grey” va fi despre războiul cu pandemia

de Redactia Tvmania

Noul sezon din „Anatomia lui Grey” ne va aduce povești despre pandemia de coronavirus și, mai mult, o va trata ca pe un adevărat război, informează dailymail.co.uk.

Krista Vernoff, producător executiv al longevivului serial, a povestit în cadrul unei mese rotunde găzduite recent de Emmys.com că scenariștii noului sezon au stat de vorbă cu mai mulți medici care le-au povestit despre experiențele lor legate de COVID-19 și că sunt hotărâți să abordeze acest pericol global în termenii pe care îi merită.  

„Bineînțeles că vom aborda problema pandemiei. Nu am putea fi cu adevărat un serial despre medici dacă nu am spune poveștile vremurilor noastre privitoare la sănătate”, a mai adăugat producătoarea, căreia i s-au alăturat în discuție Chandra Wilson, interpreta doctoriței Miranda Bailey și Kevin McKidd, care îl joacă pe dr. Owen Hunt, fostul chirurg militar traumatizat în timpul activității de pe front.

„Am avut multe discuții despre personajul lui Owen, mai spune Vernoff, fiindcă el are toate datele să fie pregătit pentru această pandemie, mai mult decât medicii care nu au trecut prin experiența războiului”. 

 

Cele mai dureroase experiențe ale medicilor care se luptă în realitate cu pandemia sunt mai aproape de condițiile de război decât situațiile descrise în mod normal de echipa de scenariști a serialului.

„În fiecare an, scenariștii obișnuiau să stea de vorbă cu medici care le povesteau experiențe amuzante sau ieșite din comun, eram primii cărora le relatau prin ce trecuseră, spune Vernoff. Acum, însă, ceea ce ne-au povestit medicii, palizi, tremurând și încercând să nu plângă, a fost resimțit de ei ca înrolarea într-un război pentru care nu erau pregătiți”. 

Serialul creat de Shonda Rhimes, cu Ellen Pompeo în rolul titular, al medicului Meredith Grey, a fost lansat în 2005. De-a lungul celor șaisprezece sezoane, „Anatomia lui Grey” a abordat aproape toate tipurile de evenimente care au ținut prima pagină a ziarelor, de la împușcături în masă la accidente de avion sau supradoze fatale. 

„Am știut că producția noastră reprezintă ocazia perfectă de-a vorbi public despre astfel de lucruri, dar și că avem responsabilitatea să o facem corect. În același timp, preocuparea noastră permanentă a fost modul în care povestim despre aceste cazuri, strecurând printre ele umor de calitate și povești de dragoste”, a mai completat producătoarea. 

Deocamdată, filmările la „Anatomia lui Grey” au fost suspendate din motive de pandemie și nu s-a anunțat nici o dată precisă pentru reluarea lor. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton