Homepage  / Știri / Televiziune

Sezonul al doilea al serialului „Mafia ucide doar vara” începe mâine, la FilmBox Premium

Sezonul al doilea al serialului „Mafia ucide doar vara” începe mâine, la FilmBox Premium

de Redactia Tvmania

În septembrie, FilmBox Premium a programat sezonul 2 al serialului: „Mafia ucide doar vara” / „The Mafia Kills Only in the Summer”. Primul episod este sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 21.00.

Pif (Pierfrancesco Diliberto pe numele lui complet) este ”vinovat” pentru succesul acestui serial inspirat din filmul omonim, câștigător a două premii David di Donatello. La debut, 6 milioane de telespectatori au fost cu ochii pe Rai Uno, iar audiențele s-au menținut ridicate pe tot parcursul seriei.

Și în sezonul 2, Pif rămâne vocea care povestește cu ironie lucidă, dar și cu sinceritate cronica familiei Giammerresi din Palermo. ”În acest sezon 2, vorbim de conștiință și mai ales de curaj, cel care pune conștiința în acțiune. Profesional, contribuim prin acest act cultural la înfrângerea mafiei. Cu cât mai urmărit va fi acest serial, cu atât mai mult va crește speranța pentru un viitor mai bun”, explică Pif.

”Acest serial va rămâne în memoria tuturor pentru că, dacă îți dorești să vezi ce s-a întâmplat într-o anumită perioadă din istorie, poți să urmărești acest serial și vei înțelege. Pif a realizat un produs de televiziune care nu este perisabil, care va rămâne, total diferit de ceea ce se întamplă în general în televiziune”, spune Michele Astori, unul dintre scenariști.

În sezonul 2, povestea familiei Giammarresi și a prietenilor lui Salvatore este îmbogățită cu apariția unor noi personaje cum ar fi Jolanda (Dajana Roncione) – o cântăreață fermecătoare sau Marina (Claudia Gusmano) – a cărei prietenie cu Lorenzon devine periculoasă.

Tot în acest sezon există un moment emblematic cu președintele Sandro Pertini, care a ocupat această funcție între 1978 și 1985. ”Mi s-a părut o abordare curajoasă, dar a ieșit foarte bine”, a comentat Pif la lansarea noului sezon.

”Cel mai mare cadou făcut de Pif pentru acest serial este acela că niciun personaj nu este total bun sau total rău. Chiar și cel mai rău personaj ajunge să facă o faptă bună”, povestesc scenariștii serialului.

”Ceea ce dă forță acestui serial este faptul că el expune punctul de vedere al omului de rând. Astfel, descoperim că singura armă de apărare împotriva răului, în acei ani în care se desfășoară acțiunea, era cultura, iar oamenii încercau astfel să le transmită copiilor valori precum simțul civic și respectul pentru legi”, explică Claudio Gioè, actorul care îl interpretează în serial pe Lorenzo.

”Familia Giammarresi suntem noi, nu doar italienii din Palermo, ci toți italienii, cu toate greșelile, compromisurile, ambițiile și contradicțiile”, adaugă Pif.

Primul episod din sezonul 2 al serialului ”The Mafia Kills Only in the Summer” (”Mafia ucide doar vara”) este sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 21:00, la FilmBox Premium.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton