Homepage  / HBO

Sezonul 5 din „Povestea slujitoarei” are dată de lansare

Sezonul 5 din „Povestea slujitoarei” are dată de lansare

de Andreea Hentea,

Celebrul serial „Povestea slujitoarei”, difuzat în lume de platforma Hulu, iar în România de HBO Max, are deja stabilită data de lansare pentru sezonul cinci pe Hulu. Continuarea poveștii va aduce numeroase schimbări pentru toți eroii, dar mai ales pentru două dintre personajele principale, June Osborne (Elisabeth Moss) și Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski), scrie collider.com.

Recompensată, până acum, cu cincisprezece premii Emmy, producția „Povestea slujitoarei” / „The Handmaid’s Tale”, inspirată de romanul omonim (publicat și în România, în 2020) al sclipitoarei autoare canadiene Margaret Atwood, s-a lansat pe platforma Hulu în 2017, cu Elisabeth Moss în rolul principal, al lui June Osborne. Alături de aceasta și de Yvonne Strahovski, în sezonul cinci îi vom mai vedea pe Ann Dowd, Bradley Whitford, Max Minghella, O-T Fagbenle, Samira Wiley, Madeline Brewer, Amanda Brugel și Sam Jaeger.

Ce ne rezervă noul sezon

June Osborne (Elisabeth Moss) este pregătită de luptă în sezonul al cincilea al faimosului serial, despre care platforma Hulu a anunțat că se va lansa pe 14 septembrie 2022. Odată cu acest anunț, au fost dezvăluite și două imagini din viitorul sezon.

Sezonul al cincilea din „Povestea slujitoarei” / „The Handmaid’s Tale” o va pune pe June în fața consecințelor uciderii comandantului Fred Waterford (Joseph Fiennes). În continuarea poveștii din sezonul precedent, June se va strădui să-și redefinească identitatea și scopul pe care îl urmărește. Între timp, văduva comandantului, Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski), aflată în Toronto, va încerca să se afirme, pe măsură ce Gilead va începe să se extindă spre Canada.

Noul sezon îl va găsi pe comandantul Joseph Lawrence (Bradley Whitford) lucrând alături de mătușa Lydia (Ann Dowd) la reformarea Gileadului și luptându-se să preia puterea. Între timp, Luke (O-T Fagbenle) și Moira (Samira Wiley) vor continua, de departe, războiul cu întregul Gilead, fără să-și uite misiunea de căutare și salvare a lui Hannah, fiica lui June.

Handmaid’s Tale season 5 CR: Hulu

Noi lupte și schimbări semnificative

Cele două imagini făcute publice din noul sezon le înfățișează pe Serena și pe June, două personaje aflate în permanent conflict în serial. Serena, văduva comandantului Waterford, este prezentată în haine de doliu, purtând voal și o rochie neagră, dar având o expresie mai curând împăcată decât îndurerată, cu un mic zâmbet care îi stăruie pe chip în timp ce privește în jos, spre ceva nevăzut. Cu siguranță, noul sezon îi va rezerva personajului o perioadă mai dinamică și mai plină de evenimente decât cele anterioare.

Cealaltă nouă imagine o înfățișează pe neîmblânzita June, cunoscută în Gilead ca „Offred”. Ea este îmbrăcată în alb, în contrast cu Serena, dar are o expresie îndârjită pe chip. June privește înainte, cu gura strânsă într-o grimasă, gata de luptă, cum a fost mereu de-a lungul celor patru sezoane. O altă noutate este că Alexis Bledel, interpreta lui Emily Malek, cunoscută în Gilead ca „Ofglen”, unul dintre personajele principale ale serialului și prietena apropiată a lui June, nu va mai apărea în sezonul al cincilea.

Conform Variety, actrița a anunțat, după patru sezoane, că „se desparte pe cale amiabilă de serial și de colegii ei de platou”. Alexis Bledel (foarte apreciată și pentru rolul din popularul serial „Fetele Gilmore”) a fost nominalizată de patru ori la premiul Emmy ca invitată specială în „Povestea slujitoarei”, câștigând trofeul în 2017. În sezonul al patrulea, personajul ei, Emily, se refugia în Canada după ce scăpa din înfricoșătorul Gilead și de acolo o ajuta pe June să continue lupta.

Ce se va întâmpla cu povestea

Sezonul cinci al serialului va avea premiera pe platforma Hulu, pe 14 septembrie 2022, iar în fiecare miercuri se va adăuga câte un nou episod.

Handmaid’s Tale season 5 CR: Hulu

„N-aș vrea să încheiem niciodată serialul” și „Nu sunt sigur că următorul sezon, al cincilea, va fi ultimul”, spunea Bruce Miller, creatorul serialului, în vara anului trecut. „Lucrez cu un grup de oameni foarte receptivi, avem o echipă minunată de scenariști, un grup spectaculos de actori și regizori, iar ce a făcut întreaga echipă anul acesta a fost uimitor. Au lucrat un sezon întreg în timpul pandemiei. Am scris de la început scenariul, astfel încât să putem adapta povestea, să o putem realiza, la nevoie, chiar cu actori diferiți, dar ei au reușit totul singuri!”.

„Succesul serialului «Povestea slujitoarei» rămâne esențial pentru noi. Printre titlurile din portofoliul nostru, el este «bijuteria coroanei»”, declara atunci și Jordan Helman, șef al departamentului de scenarii originale de la Hulu. El preciza că sezonul patru s-a bucurat de o creștere de 32% a audienței față de sezonul trei, devenind cel mai urmărit sezon al serialului.

Platforma Hulu are, deja, în proiect continuarea evenimentelor din „Povestea slujitoarei”, care figurează în „Testamentele”, noul roman al lui Margaret Atwood (publicat și la noi, tot în 2020).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton