Homepage  / Filme Online / Netflix

Sezonul 5 al serialului „La Casa de Papel” este unul exploziv: „Acest sezon este unul al distrugerii complete”. Detalii din culisele filmărilor la episoadele finale

Sezonul 5 al serialului „La Casa de Papel” este unul exploziv: „Acest sezon este unul al distrugerii complete”. Detalii din culisele filmărilor la episoadele finale
7

de Redactia Tvmania

Sezonul cinci și ultimul al celebrului-serial „La Casa de Papel” de la Netflix va avea două părți a câte cinci episoade, ce vor fi lansate pe 3 septembrie, respectiv pe 3 decembrie 2021.

La sfârșitul lunii mai, TVmania a fost invitată, în exclusivitate pentru România, într-un tur virtual pe platourile de filmare din Madrid ale serialului, protagoniștii și actorii făcând dezvăluiri despre aceste ultime zece episoade ale seriei.

Regizorul serialului, Jesús Colmenar, ne-a explicat decizia de a încheia povestea care a prins atât de bine la public:

„Am creat deja peste 2000 de minute de material de ficțiune despre două jafuri. Cred că, atât din punct de vedere emoțional, cât și din perspectiva transformării, am epuizat firele narative ale unora dintre personaje. Am povestit multe și cred că acum este momentul potrivit ca să ne oprim. Este un sezon care cuprinde punctul culminant și cred că, întotdeauna, este de preferat să te retragi mai degrabă mai devreme decât prea târziu.

Avem destule exemple în sfera producțiilor de ficțiune internaționale care ni se pare că s-au lungit prea mult. Și cred că cel mai inteligent lucru pe care-l poți face atunci când un serial ajunge pe culmile succesului este să te retragi în plină glorie și în forță și să faci un ultim sezon foarte special din mai multe puncte de vedere. Acest sezon este foarte diferit de cele anterioare și am mizat totul ca să încheiem în forță”.

la casa de papel sezonul 5 - 1

LA CASA DE PAPEL. NETFLIX © 2020

Personajele luptă pentru viață

Filmările la acest sezon s-au desfășurat pe timp de pandemie, fapt ce a îngreunat și mai mult lucrurile, după cum povestește creatorul Álex Pina.

„Am scris scenariul pentru partea a 5-a în timp ce Spania era în lockdown. A fost greu, pentru că restricțiile îți obosesc mintea. A fost foarte dificil să lucrăm la scenariu în perioada aceea.

Îmi aduc aminte că am scris capitolul al doilea și am dat-o în bară. Nu mergea, nu scriam deloc bine. Așa că am decis să încheiem sezonul în capitolul 2. Chiar și fără să luăm în calcul pandemia, provocarea noastră a fost ceva de genul: «Am ajuns până aici, iar acum trebuie să reușim să mergem mai departe.»

În realitate, efortul de a produce ceea ce scriam era deja imens, pentru că totul era o adevărată nebunie. Și, peste de toate acestea, s-au adăugat dificultățile legate de pandemie, testele PCR, distanțarea… Și, tot timpul, cu sprijinul Netflix, am avut sentimentul că filmările au loc în condiții de siguranță.”

 

Pentru acest sezon, creatorii au cerut decoruri noi

„Pentru prima dată, am construit un decor special pentru a-l distruge. Acesta este un element pe care ni l-a oferit genul film de război. Ne-am dorit să creăm un cu totul alt fel de sezon. Întotdeauna ne jucăm cu diferite genuri și de mult ne gândeam să includem genul de război.

Am construit un decor care a fost deja prevăzut cu explozibili, în așa fel încât să-l putem arunca în aer. Nu cred că a mai existat un decor cu o viață atât de scurtă în niciun alt serial. Și, apropo, este un decor spectaculos. Este vorba despre luxoasa sală de mese a Băncii Naționale a Spaniei și despre Muzeul Aurului, care se află la etajul superior al băncii, precum și despre armurărie. Există mai multe decoruri noi. Însă acest sezon este unul al distrugerii complete.

În acest ultim sezon, ideea romantică și atractivă a unui jaf fără victime, a unei lupte de rezistență, pentru libertate, în care nimeni să nu sufere, se va izbi de zidul ridicat de realitatea dură. De aici înainte, personajele vor fi nevoite să lupte pentru a scăpa cu viață”, ne-a mai dezvăluit Álex Pena.

 

casa de papel s5Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

sursa foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton