Homepage  / Seriale / Seriale americane

Sezonul cinci din „The Crown” se lasă așteptat! Când va fi lansat

Sezonul cinci din „The Crown” se lasă așteptat! Când va fi lansat

de Redactia Tvmania

Fanii apreciatului serial „The Crown”, concentrat asupra monarhiei britanice, vor mai avea de așteptat până vor vedea ultimele două sezoane ale acestuia, informează dailymail.co.uk. 

Filmările pentru sezonul al cincilea nu vor începe mai devreme de iunie 2021, deoarece producătorii doresc o pauză de la filmări.

Decizia acestora nu este cauzată de pandemia de coronavirus, informează Deadline, ci de complexitatea filmărilor și de multitudinea locurilor de filmare impuse de noua epocă descrisă în serial.

Aceeași pauză a fost luată și în cazul trecerii de la sezonul doi la sezonul trei din „The Crown”, care a implicat, de asemenea, o schimbare de gardă în distribuție – cea mai importantă fiind trecerea rolului suveranei Marii Britanii de la Claire Foy (36 de ani) la Olivia Colman (46 de ani). 

Noul sezon va aduce două actrițe noi în roluri importante. Imelda Staunton (64 de ani) va prelua rolul reginei Elisabeta a II-a de la Olivia Colman, iar Leslie Manville (64 de ani) va juca rolul prințesei Margaret, interpretat de Helena Bonham Carter în sezoanele trei și patru. 

Se estimează că perioada istorică acoperită de sezonul al cincilea va fi cea cuprinsă între începutul anilor ’90 și începutul decadei 2000-2009. Printre cele mai importante momente marcate de acesta se vor număra divorțul prințului Andrew, al prințului Charles și al prințesei Anne, aniversarea a 50 de ani de la nunta suveranei cu prințul Philip, precum și moartea tragică a prințesei Diana. Conform scenaristului Peter Morgan, „Imelda Staunton va marca trecerea acțiunii serialului în secolul XXI”.  

Sezonul cinci va include, de asemenea, câteva momente amare ale domniei suveranei, care în discursul ținut pe 24 noiembrie 1992, la a patruzecea aniversare a urcării sale pe tron, s-a referit la această perioadă ca la „anul îngrozitor”. Acesta a adus dispariția prințesei Margaret, a reginei mamă Elisabeta și a prințesei Diana, divorțul celor doi fii și al fiicei reginei și un incendiu la castelul Windsor.    

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton