Homepage  / Articole

Shakira deschide Cupa Mondială

Shakira deschide Cupa Mondială

de Redactia Tvmania

TVR 1 şi TVR HD transmit astăzi, în direct de la Johannesburg, începând cu ora 21.00, concertul care deschide Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud. Printre alţii, Shakira, Alicia Keys şi Black Eyed Peas vor urca pe scena de pe Orlando Stadium, în centrul suburbiei Soweto.

Competiţia-regină din fotbalul mondial începe mâine, cu partida Africa de Sud – Mexic (ora 17.00), şi va continua până pe 11 iulie, timp în care microbiştii români pot urmări cele 64 de partide ale Cupei pe TVR 1, TVR 2, TVR HD şi Telesport (8 meciuri în direct).

Prea mulţi muzicieni străini

Shakira 2

Cântăreaţa columbiană e capul de afiş al concertului, fiind acompaniată pentru piesa “Waka Waka” de trupa locală Freshlyground.

Pe lângă artiştii amintiţi mai sus, pe scena de pe Orlando Stadium vor mai urca atât artişti africani, cât şi vedete internaţionale.Angelique, Kidjo, Amadou & Mariam, John Legend, Juanes, Soweto Gospel Choir şi The Parlotones sunt doar câţiva dintre aceştia.

Toate biletele pentru concert, care au preţuri cuprinse între 47 şi 145 de euro, au fost deja vândute. Shakira va fi cea care va interpreta, cu această ocazie, imnul oficial al Cupei Mondiale – “Waka Waka” -, acompaniată de trupa locală Freshlyground.

Deşi organizatorii competiţiei au încercat să includă cât mai mulţi muzicieni din Africa pe afişul spectacolului, sindicatele artiştilor sud-africani tot s-au declarat nemulţumite de numărul “prea mare” de vedete din afara “Continentului negru”.

Veniturile obţinute din vânzare biletelor vor fi donate unei asociaţii FIFA, care promovează fotbalul în numeroasele ţări defavorizate din Africa.

.

Vine şi Nelson Mandela

Nelson Mandela la Campionatul Mondial

Fostul preşedinte Nelson Mandela va veni pe Soccer City pentru primele 15 minute ale partidei Africa de Sud – Mexic.

Concertul din această seară nu e singurul eveniment care celebrează debutul competiţiei. Înaintea meciului inaugural de mâine mai este programat un show de o jumătate de oră, asupra căruia forul internaţional a ţinut să păstreze secretul.

Se ştie doar că nu mai puţin de 2.000 de artişti vor participa la spectacolul care va fi condus de artistul local Lebo M, născut chiar în Soweto şi producător al comediei muzicale “Regele Leu”.

La evenimentul de mâine va participa şi Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african laureat cu Premiul Nobel pentru pace, pentru lupta sa împotriva segregării rasiale care a măcinat ţara natală vreme de decenii.

Venerabilul lider (91 de ani) va petrece cam un sfert de oră pe stadionul Soccer City din Johannesburg, care găzduieşte meciul Africa de Sud – Mexic, după care va părăsi arena pentru a urmări restul partidei la televizor.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton