Homepage  / Vedete / Vedete străine

Shakira, la un pas de a fi judecată pentru o fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro! Va ajunge sau nu la închisoare?

Shakira, la un pas de a fi judecată pentru o fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro! Va ajunge sau nu la închisoare?

de Redactia Tvmania

Shakira, vedeta pop născută în Columbia, ar putea fi judecată pentru presupusa evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro (17 milioane de dolari) în Spania, a decis un judecător într-o instanță de lângă Barcelona.

După trei ani de anchete timp în care Shakira a fost acuzată de evaziune fiscală, se pare că există „suficiente dovezi” pentru a desfășura un proces pentru presupusa evaziune a Shakirei realizată în anii 2012, 2013 și 2014, a declarat magistratul de instrucție într-o hotărâre obținută de CNN.

Judecătorul Marco Jesus Juberias a scris că Shakira a trăit mai mult de 200 de zile în Spania în fiecare dintre acești trei ani, făcând-o responsabilă pentru plata impozitelor în țara respectivă. Juberias a spus că, în cadrul anchetei de până acum, agenția fiscală spaniolă și avocații Shakirei au argumentat despre semnificația „reședinței principale”.

Rapoartele mass-media spaniole au declarat că avocații Shakirei a susținut că reședința sa principală se afla în Bahamas. Dar presa locală a mai spus că are o casă în zona Barcelonei, alături de partenerul său de multă vreme, fundașul fotbalului FC Barcelona, ​​Gerard Piqué, cu care are doi copii.

Judecătorul, în curtea Esplugues, a scris că Shakira și un consilier financiar, menționat de asemenea în hotărâre, au folosit o serie de companii din paradisuri fiscale offshore pentru a încerca să ascundă sursele de venit în acei ani.

Ca reacție la hotărâre, reprezentanții cântăreței au declarat joi pentru CNN într-o declarație:

„Acesta este un pas preconizat în acest proces. Echipa juridică își păstrează încrederea și colaborarea cu justiția și nu va oferi alte comentarii cu privire la această chestiune”.

Hotărârea a fost datată pe 20 iulie, iar judecătorul a acordat părților din caz 10 zile lucrătoare pentru a prezenta argumente suplimentare, inclusiv pentru a argumenta și arhiva cazul.

Codul fiscal spaniol spune că oricine locuiește în Spania cel puțin șase luni și o zi (sau 183 de zile) într-un an dat este responsabil pentru plata impozitelor în Spania, a declarat joi consultanta fiscală Madrid Beatriz García.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton