Homepage  / Vedete / Vedete străine

Shakira, primele declarații după despărțirea de Gerard Piqué și acuzațiile de fraudă fiscală

Shakira, primele declarații după despărțirea de Gerard Piqué și acuzațiile de fraudă fiscală

de Andra Stana,

Shakira descrie despărțirea de Gerard Piqué ca fiind "cel mai întunecat moment din viața mea". Superstarul columbian, în vârstă de 45 de ani, rupe tăcerea în primul ei interviu de când și-a anunțat despărțirea într-o declarație comună cu Piqué, în iunie. Foștii soți au împreună doi copii, pe Milan, 9 ani, și Sasha, 7 ani. Deși nu au fost niciodată căsătoriți, au fost împreună timp de 12 ani.

Shakira, despre „misiunea numărului unu în viață”, copiii: „Încerc să o fac și să îi protejez”

Artista a calificat despărțirea foarte publică drept „incredibil de dificilă”. Shakira se destăinuie despre cum a trecut prin toate acestea într-un material publicat în revista Elle.

„Am încercat să ascund situația în fața copiilor mei. Încerc să o fac și să-i protejez, pentru că asta este misiunea mea numărul unu în viață”, spune ea revistei despre fiii ei. „Dar apoi ei aud lucruri la școală de la prietenii lor sau dau peste niște știri dezagreabile, neplăcute pe internet. Iar asta îi afectează, știți?”.

Ea spune că relația cu Piqué, pe care o simțea cândva „sacră”, a fost „transformată în ceva vulgarizat” de titlurile scandaloase din jurul despărțirii, numind-o „probabil cel mai întunecat moment din viața mea”. În timp ce alege să nu discute despre idila lui Piqué cu noua iubită, Clara Chia, sau despre acuzațiile că acesta ar fi înșelat-o, Shakira spune că prioritatea ei o reprezintă acum creșterea copiilor.

„Indiferent de cum s-au terminat lucrurile sau de ceea ce Gerard și cu mine simțim unul față de celălalt ca foști parteneri, el este tatăl copiilor mei”, a declarat ea pentru revistă. „Avem o treabă de făcut pentru acești doi băieți incredibili și am încredere că ne vom da seama ce este cel mai bine pentru viitorul lor, pentru propriile lor vise în viață și care este o soluție corectă pentru toți cei implicați. Și sper și aș aprecia dacă ni s-ar oferi spațiul necesar pentru a face acest lucru în privat.”

De ce s-a despărțit, de fapt, de Pique

Când a fost întrebată despre ce a determinat-o în cele din urmă să se despartă de Piqué, Shakira pare să citeze sacrificiile pe care le-a făcut în carieră pentru familia lor. Fostul ei fotbalist joacă pentru FC Barcelona, ceea ce face ca familia să fie stabilită în Barcelona, Spania.

„Mi-am pus cariera pe planul doi și am venit în Spania, pentru a-l susține, astfel încât el să poată juca fotbal și să câștige titluri”, spune ea. „Și a fost un sacrificiu din dragoste. Datorită acestui lucru, copiii mei au putut avea o mamă prezentă, iar eu am această legătură extraordinară cu ei, care este de nezdruncinat și care ne susține.”

În timp ce își pune copiii pe primul loc, Shakira își canalizează durerea și în noua ei muzică. Ea se pregătește să lanseze primul ei album în cinci ani. Calificând procesul de scriere drept „terapeutic”, ea adaugă: „În cazul meu, cred că a scrie muzică este ca și cum ai merge la psihiatru, doar că mai ieftin [râde]. Pur și simplu mă ajută să îmi procesez emoțiile și să le dau un sens. Și mă ajută să mă vindec.”

Pe lângă confruntarea cu despărțirea, viața de familie a Shakirei a fost, de asemenea, o provocare. Și asta după ce tatăl ei, William Mebarak Chadid, a venit în Barcelona, pentru a-și ajuta familia în mijlocul despărțirii. Acesta a căzut și a suferit un hematom subdural, o afecțiune în care vasul de sânge din spațiul dintre craniu și creier este afectat.

„A fost operat pe creier. Apoi, o săptămână mai târziu, a căzut din nou și și-a rupt multe oase de la față”, împărtășește Shakira.

Shakira, despre acuzațiile de fraudă fiscală

În interviul citat, Shakira a vorbit, de asemenea, despre cazul ei de fraudă fiscală din Spania. Procurorii din Spania cer o pedeapsă cu închisoarea de opt ani și două luni, precum și o amendă de aproximativ 25 de milioane de dolari, dacă cântăreața va fi condamnată în așteptatul său proces de fraudă fiscală, a relatat Associated Press în iulie.

Shakira este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol taxe de aproximativ 15 milioane de dolari între 2012 și 2014,. Deși Shakira și-a trecut ca reședință oficială în acei ani Bahamas, procurorii susțin că a petrecut mai mult de jumătate din acest timp în Spania și ar fi trebuit să plătească impozite în această țară.

Reprezentanții artistei au declarat anterior pentru AP că cântăreața a respins un acord de recunoaștere a vinovăției și a optat în schimb pentru un proces. În declarație se spune: „[Shakira] are încredere în nevinovăția ei și alege să lase problema în mâinile legii”.

Shakira a mai detaliat decizia sa de a lupta împotriva acuzațiilor în cadrul unui proces.

„Pentru că trebuie să lupt pentru ceea ce cred; pentru că acestea sunt acuzații false”, spune Shakira. „În primul rând, nu am petrecut deloc 183 de zile pe an în acea perioadă. Eram ocupată să îmi îndeplinesc angajamentele profesionale în întreaga lume. În al doilea rând, am plătit tot ceea ce au pretins că datorez, chiar înainte de a intenta un proces. Așa că, începând de astăzi, nu le datorez nimic.”

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton