Homepage  / Vedete / Vedete străine

Shakira se află din nou în fața judecătorilor. De ce este acuzată artista

Shakira se află din nou în fața judecătorilor. De ce este acuzată artista

de Redactia Tvmania

După ce a fost pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală în Spania, fiind acuzată că datorează statului spaniol peste 14,5 milioane de euro, Shakira a ajuns din nou la tribunal.  Un cântăreț și producător muzical de origine cubaneză îi acuză pe Shakira și Carlos Vives că ar fi plagiat hitul „La Bicicleta”.

Miercuri, Shakira s-a prezentat la o audiere ce a avut loc la un tribunal din Madrid, Spania. Shakira şi Carlos Vives au negat acuzaţiile de plagiat venite din partea artistului cubanez Livan Rafael Castellano Valdes. Acesta susţine că „La Bicicleta” conţine versuri şi ritmuri similiare cu cele ale unei melodii de-ale sale, „Yo te quiero tanto” care a fost lansată în 1997.

Livan Rafael Castellanos a depus plângere împotriva columbienilor Shakira şi Carlos Vives în urmă cu doi ani. „La Bicicleta” a fost premiată, la gala Grammy Latino din 2016, pentru cel mai bun cântec și cea mai bună înregistrare.

Potrivit El Pais, cântăreaţa a răspuns întrebărilor avocatului acuzării calm şi cu zâmbetul pe buze. 

„Nu sunt psiholog”, a repetat ea de câteva ori în încercarea de a se apăra de acuzaţiile de plagiat. „Sunt o cântăreaţă şi nu ştiu ce ar crede autorul celuilalt cântec ca să spună că «La Bicicleta» este plagiat, însă cele două compoziţii nu au nicio legătură. Stilul nu are nicio legătură. A mea este vallenato, iar a lui este salsa”.

Cântăreţul cubanez, cunoscut ca Livám, este convins că Shakira şi Carlos Vives au copiat fragmente din piesa lui. El a fost prezent miercuri la audiere, însă a fost discret.

„Cântecul meu nu are nicio legătură cu Cuba, ci cu Barranquilla (oraş din Columbia, n.r.)”, a mai spus Shakira.

Cântăreaţa, îmbrăcată sobru, a făcut eforturi să explice că ea a compus melodia împreună cu prietenul Vives, gândindu-se mereu la Columbia şi la ritmurile tradiţionale

„Niciodată nu am fost condamnată pentru plagiat. În 30 de ani de carieră, de la 8 ani, când am început să cânt în casa mea din Columbia, niciodată nu am fost acuzată”, a adăugat Shakira.

Shakira a primit, de-a lungul carierei sale, numeroase distincții, printre care care două premii Grammy şi 13 Latin Grammy, şi a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia „Despedida”, inclusă pe coloana sonoră a filmului „Dragoste în vremea holerei”, de Mike Newell. Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat „El Dorado”, a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial. 

 

FOTO CREDIT: www.straitstimes.com 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton