Homepage  / Vedete / Vedete străine

Shakira va fi judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Artista riscă 8 ani de închisoare

Shakira va fi judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Artista riscă 8 ani de închisoare
8

de Cătălina Matei,

Un tribunal din Barcelona a dispus ca Shakira să fie judecată pentru şase presupuse infracţiuni fiscale, care au adus un prejudiciu statului spaniol în valoare de 14,5 milioane de euro. Data procesului nu a fost încă stabilită, dar, dacă va fi găsită vinovată, artista riscă o pedeapsă cu închisoare de 8 ani.

Shakira riscă 8 ani de închisoare

Cântăreața de origine colimbiană va fi judecată de un tribunal spaniol pentru acuzaţii de fraudă fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro, potrivit Washington Post. Un tribunal din Barcelona a dispus ca Shakira să fie judecată pentru şase presupuse infracţiuni fiscale. Deşi data nu a fost încă stabilită, procurorii spanioli vor să o închidă pe vedetă timp de 8 ani. De asemenea, vor să o amendeze cu 23,8 milioane de euro dacă va fi găsită vinovată.

Shakira a denunţat anterior „o încălcare totală a drepturilor” sale şi „metode abuzive” din partea Parchetului spaniol. Artista s-a declarat ”încrezătoare că instanţa îi va da dreptate”, au transmis în vară consilierii artistei într-un comunicat de presă.

Parchetul din Barcelona o acuză pe artistă că nu şi-a declarat veniturile la Administraţia fiscală spaniolă în anii 2012, 2013 şi 2014. Potrivit actului acuzării, Shakira locuia în Spania din 2011, anul în care relaţia ei cu fotbalistul Gerard Piqué de la clubul FC Barcelona a fost făcută publică, dar şi-a păstrat rezidenţa fiscală în Bahamas, un stat insular considerat un paradis fiscal, până în 2015.

De curând, artista în vârstă de 45 de ani a declarat într-un interviu pentru revista Elle, ediția spaniolă:  „Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susţine cazul şi că justiţia va prevala în favoarea mea”.

Deși procurorii i-au oferit un acord, Shakira a ales să meargă la proces.

Shakira, despre despărțirea de Piqué

Shakira și Gerard Piqué au anunţat la începutul lunii iunie că s-a despărţit după 11 ani. Ei au împreună doi fii,  Milan (9 ani) și Sasha (7 ani).

Interviul acordat revistei Elle a fost prima dată când a vorbit în public despre separarea lor, spunând revistei că trece prin „probabil unul dintre cele mai dificile şi mai întunecate momente”. 

„Am încercat să ascund situația în fața copiilor mei. Încerc să o fac și să-i protejez, pentru că asta este misiunea mea numărul unu în viață”, spune ea revistei despre fiii ei. „Dar apoi ei aud lucruri la școală de la prietenii lor sau dau peste niște știri dezagreabile, neplăcute pe internet. Iar asta îi afectează, știți?”.

Artist a a mai spus că relația cu Piqué, pe care o simțea cândva „sacră”, a fost „transformată în ceva vulgarizat” de titlurile scandaloase din jurul despărțirii, numind-o „probabil cel mai întunecat moment din viața mea”. În timp ce alege să nu discute despre idila lui Piqué cu noua iubită, Clara Chia, sau despre acuzațiile că acesta ar fi înșelat-o, Shakira spune că prioritatea ei o reprezintă acum creșterea copiilor.

BREAKING NEWS – FILE PHOTO – Shakira: Prosecutor seeks eight-year sentence for star over tax evasionIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton