Homepage  / Cinema / HBO

„Shang Chi și legenda celor zece inele” are mare succes la public

„Shang Chi și legenda celor zece inele” are mare succes la public

de Andreea Hentea,

Intrat pe ecrane pe 3 septembrie, filmul „Shang Chi și legenda celor zece inele” (2021), în centrul căruia se află primul supererou asiatic din universul Marvel, este pe primul loc în box-office-ul american de aproape trei săptămâni, scrie deadline.com. 

Cum se întâmplă în cele mai multe filme de gen, supereroul Shang Chi (Simu Liu) este un tip aparent obișnuit, până în momentul trebuie să se confrunte cu trecutul său, de care credea că s-a despărțit pentru totdeauna. El este atras într-o adevărată rețea de răzbunări și conflicte a organizației Ten Rings (Zece Inele), iar apartenența la aceasta îl aduce în fața unor adversari teribili.

Alături de Simu Liu, filmul îi are în distribuție pe celebrii Tony Leung („Infernal Affairs”), Tim Roth („Pulp Fiction”, „The Hateful Eight”) și Michelle Yeoh („Star Trek: Discovery”), pe Awkwafina („Crazy Rich Asians”), dar și pe românul Florian Munteanu („Creed II”) în rolul durului Razor Fist.

Coregrafiile filmului au fost inspirate de producții celebre ale genului, printre care se numără „Tigru și dragon”, „Kung Fu Hustle”, „Tai Chi Master”, filmele cu Donnie Yen și Jackie Chan, dar și celebra serie „The Matrix”. 

Ce spun cifrele

Conform clasamentelor care contabilizează încasările filmelor, noua producție Disney/Marvel „Shang Chi și legenda celor zece inele” / „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” se află pe prima poziție în clasamentul american al încasărilor din 3 septembrie încoace. Filmul a obținut deja 21,7 milioane de dolari, fiind al doilea în ierarhia lansărilor plasate în luna septembrie (după producția Warner Bros. „It” (care a avut încasări de 29,75 milioane de dolari).

„Shang Chi și legenda celor zece inele” este, în prezent, al doilea film ca încasări din perioada pandemiei, fiind situat imediat după „Văduva neagră” / „Black Widow” (care a obținut 183,2 milioane de dolari), pe care se estimează deja că îl va depăși, în timp, la încasări. 

Deși această perioadă nu este tocmai propice încasărilor record, există și alte filme care s-au bucurat de interesul publicului. Printre ele se numără „The Eyes of Tammy Faye”, cu Andrew Garner și, dar și producția Warner Bros. „Cry Macho”, cel mai recent film regizat de Clint Eastwood, în care acesta joacă și rolul principal. 

„The Eyes of Tammy Faye” (2021), lansat vineri, pe 17 septembrie, în Statele Unite, spune povestea lui Tammy Faye Bakker (Jessica Chastain). Ajutată de soțul ei, Jim Bakker (Andrew Garfield), aceasta a creat și propulsat, în anii ’70-’80, cea mai mare rețea de televiziune cu profil religios din lume.

Cei doi au fost au fost venerați în America pentru mesajul lor de dragoste, acceptare și prosperitate. Tammy Faye a fost celebră și prin machiajele ei apăsate, aparițiile frapante și dorința de a se adresa celor mai diferite categorii de oameni. Totul a fost perfect în viața cuplului Bakker până când neconcordanțele financiare, rivalii și scandalurile diverse au răsturnat imperiul lor atent construit.

Lansat tot vineri, pe 17 septembrie, în Statele Unite, noul film al lui Clint Eastwood, „Cry Macho” (2021), deși a avut cronici amestecate, a obținut încasări de 1,6 milioane de dolari vineri și 4,5 milioane de dolari în cele trei zile în care a rulat în 3.967 de cinematografe americane, în condițiile în care s-a lansat concomitent și pe HBO Max. 

Deocamdată, clasamentul filmelor americane din punct de vedere al încasărilor arată astfel: 

  • 1) „Shang Chi și legenda celor zece inele” / „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” a obținut în total 176,9 milioane de dolari, după trei weekenduri de la premieră. 
  • 2) „Eliberează-l pe Guy” /„Free Guy” a obținut un total de 108,6 milioane de dolari după șase weekenduri de la premieră. 
  • 3) „Cry Macho” a obținut un total de 4,5 milioane de dolari după primul weekend de la premieră. 
  • 4) Alt horror recent, „Candyman”, a obținut un total de 53,1 milioane de dolari după patru weekenduri de la premieră.
  • 5) Horrorul „Malignant – Încarnarea răului” / „Malignant” a obținut un total de 9,8 milioane de dolari după două weekenduri de la premieră.
  • 6) Filmul de acțiune „Copshop”, cu Gerard Butler, a obținut un total de 2,3 milioane de dolari după primul weekend de la premieră.
  • 7) „Croazieră în junglă” / „Jungle Cruise” a obținut un total de 112,6 milioane de dolari după opt weekenduri de la premieră.
  • 8) Animația „Patrula cățelușilor: Filmul” / „Paw Patrol: The Movie” a obținut un total de 37,1 milioane de dolari după cinci weekenduri de la premieră.
  • 9) „The Eyes of Tammy Faye” a obținut un total de 675.000 de dolari după primul weekend de la premieră. 
  • 10.) Horrorul „Omul din întuneric 2” / „Don’t Breathe 2” a obținut un total de 31,3 milioane de dolari după șase weekenduri de la premieră. 
  • 11.) Drama „Cardcounter”, cu Oscar Isaac, a obținut un total de 1,9 milioane de dolari după 4 weekenduri de la premieră.
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton