Homepage  / Filme Online / SkyShowtime

She Said, cu Carey Mulligan și Zoe Kazan, se vede în premieră în România, la SkyShowtime. Când e premiera

She Said, cu Carey Mulligan și Zoe Kazan, se vede în premieră în România, la SkyShowtime. Când e premiera
5

de Redactia Tvmania,

Lansată în 2022, „She Said”, o dramă inspirată de fapte reale, face parte din aceeași categorie de filme cu „Toți oamenii președintelui” (1976) sau mai recentul „Spotlight” (2015): dramatizarea unor investigații jurnalistice reale, cu efecte seismice în epocă. Pelicula, adaptarea cărții cu același titlu, arată culisele investigației jurnalistice care a dezvăluit lumii, în octombrie 2017, nenumăratele abuzuri ale prădătorului sexual Harvey Weinstein.

„She Said” va ajunge în premieră pe ecranele din România la platforma SkyShowtime, unde va fi disponibilă din 17 iulie.

O armată de victime

În cazul „She Said”, actrițele Carey Mulligan și Zoe Kazan interpretează două jurnaliste de la The New York Times, Megan Twohey și Jodi Kantor, care în octombrie 2017 au publicat o anchetă despre unul dintre secretele cel mai bine păzite de la Hollywood: comportamentul abuziv constant al celebrului producător Harvey Weinstein, unul dintre cei mai puternici oameni din Cetatea Filmului.

Folosindu-se de poziția sa, ani de zile, acesta a hărțuit sexual și violat nenumărate actrițe sau colaboratoare, unele celebre, altele nu, cărora le cumpăra apoi tăcerea, le intimida prin avocați sau le distrugea cariera.

Fiind vorba de istorie recentă, vă mai aduceți probabil aminte ce-a urmat: ancheta a contribuit la lansarea mișcării #MeToo, iar punctual, Weinstein a fost acuzat și condamnat pentru faptele sale, fiind acum la închisoare (ca fapt divers, peste 80 de femei l-au acuzat de hărțuire sexuală).

She Said, cu Carey Mulligan și Zoe Kazan, se vede în premieră în România, la SkyShowtimeIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Anchetă anevoioasă

„She Said”, spun criticii, este „o dramă umană aprigă”, un „tribut adus integrității jurnalistice”, regizoarea Maria Schrader și echipa sa refuzând să „dramatizeze” povestea pentru a fi mai sprințară. Așa se face că ritmul filmului nu e chiar cel mai alert, însă respectă realitatea: cele două jurnaliste se lovesc, în lunile de investigații, de nenumărate obstacole, cel mai important fiind reticența victimelor de a vorbi.

În plus, filmul – făcut de o echipă de femei – balansează partea de investigație și cu provocările personale ale celor două jurnaliste din timpul anchetei: Jodi Kantor (Zoe Kazan) luptă cu depresia post-partum, în timp ce Megan Twohey (Carey Mulligan), cu copil mic acasă, are nevoie de slujbă.

Și Kazan, și Mulligan sunt excelente în rolurile lor – Mulligan fiind chiar nominalizată pentru rolul său la Globurile de Aur și BAFTA, dar excelentă este și distribuția secundată: Patricia Clarkson și Andre Braugher, editorii protagonistelor, dar și Jennifer Ehle. Aceasta o interpretează pe Laura Madden, una dintre primele femei care a acceptat să vorbească public despre abuzul suferit în camera de hotel a lui Weinstein, la începutul anilor ‘90.

În film apare de asemenea, în propriul rol, actrița Ashley Judd, și ea una dintre victime. „Intenția noastră a fost să onorăm curajul supraviețuitoarelor”, au explicat Carey Mulligan și Zoe Kazan pentru The Guardian.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton