Homepage  / Știri

Și Barack Obama are lista lui de filme preferate. Ce pelicule din 2021 sunt pe lista fostului președinte american

Și Barack Obama are lista lui de filme preferate. Ce pelicule din 2021 sunt pe lista fostului președinte american

de Andra Stana,

Fostul preşedinte al Statelor Unite Barack Obama (2009-2017) a publicat zilele trecute o listă cu filmele sale preferate din 2021. Printre acestea se numără noua versiune a musicalului „West Side Story”, realizată de Steven Spielberg, relatează EFE, citat de Agerpres.

Recomandările lui Obama în materie de filme. Lista peliculelor preferate de acesta

De câțiva ani, fostul preşedinte publică liste cu recomandări culturale. Listele alcătuite de Obama conțin recomandări atât pentru cei interesați de literatură, muzică sau film. În ultima perioadă, aceste recomandări au devenit un fel de tradiţie de final de an.

Printre filmele sale preferate din 2021 figurează musicalul „West Side Story‘”, regizat de Steven Spielberg şi produs de Rita Moreno. Acesta are mai mult de jumătate din distribuţie formată din actori latino. De asemenea, o mare parte dintre dialoguri sunt în limba spaniolă.

Pe lista lui Obama se mai află pelicule precum producţia japoneză „Drive My Car”, inspirată dintr-o poveste a lui Haruki Murakami. De asemenea, Obama a mai menționat și pelicula norvegiană „The Worst Person in the World”.

Lista lui Obama mai include și un documentar. Este vorba de „Summer of Soul”, care aminteşte de festivalul de cultură afro-americană desfăşurat la New York în vara anului 1969.

Totodată, în top se află și drama „Passing”, despre segregare rasială, precum şi „Judas and the Black Messiah”, care prezintă asasinarea unuia dintre liderii mişcării Panterele Negre.

Nu în ultimul rând, filmele „The Power of the Dog”, „Pig”, „The Card Counter”, „Old Henry”, „The Last Duel”, „The Tragedy of Macbeth”, „C’Mon C’Mon” şi „Quo Vadis, Aida” completează lista peliculelor care i-au plăcut cel mai mult lui Barack Obama în 2021, scrie filmnow.ro.

Printre cărţile preferate anul acesta de fostul preşedinte figurează „Beautiful Country”, de Qian Julie Wang, şi „Harlem Shuffle”, de Colson Whitehead, iar Obama a promis că va publica curând şi lista cântecelor favorite.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton