Homepage  / Seriale turceşti

Și frumoși, și bogați! Ei sunt actorii turci plătiți cel mai bine

Și frumoși, și bogați! Ei sunt actorii turci plătiți cel mai bine

de Anda Dincă,

Se vând scump! Dar au și de ce! Și-au câștigat popularitatea nu doar prin trăsături fizice de invidiat și carismă, cât și prin talentele lor actoricești. Am aflat pentru cât acceptă câțiva dintre cei mai cunoscuți actori turci să joace în seriale pentru micul ecran sau diferite platforme de streaming. 

5. Kenan Imirzalıoğlu 

Kenan Imirzalıoğlu 

Kenan Imirzalıoğlu, protagonistul din „Viață nedreaptă”, „Inimă nebună” și „Ezel”, primește 200.000 de lire turcești (aproximativ 24.000 de euro) pe episod.

Kenan (47 de ani) își alege cu grijă proiectele și nu acceptă orice de dragul banilor. Astfel, conform cnnturk.com, el a refuzat oferta de 1 milion de lire turcești (aproximativ 97.000 de euro) pentru o campanie în care ar fi trebuit să fie implicate atât soția sa, Sinem Kobal, cât și fiica lor, Lalin, care împlinește un an la sfârșitul lunii octombrie.

În prezent, Kenan – care prezintă emisiunea-concurs „Vrei să fii milionar” la postul ATV, dar ar vrea totuși să se întoarcă la seriale – analizează ofertele venite din partea producătorilor turci, dorindu-și să joace în producții cu buget record, ca mini-seria „Mehmed: Bir Cihan Fatihi”, pe care a filmat-o în 2018, și care a avut un buget uriaș de 2,3 milioane de lire turcești pe episod (223.000 de euro), dar care nu a avut totuși succesul scontat.

4. Can Yaman

Can Yaman, care a devenit star internațional după ce a jucat în serialul „Vis de iubire”, obișnuia să primească 100.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 10.000 de euro).

Dacă majoritatea colegilor săi turci au ales să colaboreze cu Netflix, Can (31 de ani) a decis să plece în Italia ca să-și dezvolte cariera.

El vorbește fluent italiana și engleza, așa că i-a fost ușor să bată palma pentru două proiecte importante: producția de aventuri „Sandokan”, ale cărui filmări au fost amânate pentru anul viitor, și serialul „Viola come il mare”, la care filmează în prezent în Roma și Palermo, alături de Francesca Chillemi.

Seria „Viola come il mare” va avea 12 episoade și va fi difuzată de postul Canale 5. Conform hurriyet.com.tr, pentru „Sandokan”, Can va primi 925.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 90.000 de euro).

Actorul știe că acum e momentul să profite de pe urma popularității sale, așa că a intrat și în afaceri, lansându-și propriul parfum: „Can Yaman Mania”, disponibil doar online, spre dezamăgirea fanelor sale, care ar fi vrut totuși să-l testeze înainte să-l cumpere.

Un parfum „Can Yaman Mania” costă 84 de euro, iar comenzile curg, așa că actorul își va mări probabil considerabil veniturile. 

3. Kıvanç Tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ

Supranumit Brad Pitt al Turciei, Kıvanç (37 de ani) primește 200.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 24.000 de euro).

Pe Kıvanç l-ați văzut „În dragoste și în război”, „Dragoste și răzbunare”, „Iubire ascunsă” și „La răscruce”, iar anul acesta va apărea și la Netflix în serialul „Bir Denizaltı Hikayesi” („Povestea unui submarin”), alături de Özge Özpirinçci. La sfârșitul lunii septembrie el a început filmările la pelicula „Aşıklar Bayramı”/ „Sărbătoarea îndrăgostiților”, ecranizarea bestseller-ului omonim al lui Kemal Varol.

Filmul va spune povestea relației dintre un avocat, Yusuf (Kıvanç), și tatăl său, Heves Ali (Settar Tanrıöğen), un interpret al muzicii la saz (este un instrument muzical vechi). Kıvanç si-a rotunjit mereu veniturile filmând și pentru campanii publicitare.

Conform sacitaslan.com, el a primit nu mai puțin de 11 milioane de lire turcești (aproximativ 1 milion de euro) ca să filmeze o reclamă la un detergent de vase finlandez. 

2. Burak Özçivit

Burak Özçivit

Starul serialului „Dragoste infinită” primea în medie 250.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 25.000 de euro).

Însă pentru noul său proiect, producția de epocă „Kuruluş Osman”, care a avut premiera în Turcia în 2019, el a bătut palma cu cei de la Bozdağ Film pentru mai mulți bani.

Astfel Burak (36 de ani) primește acum 325.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 32.000 de euro), anunță cumhuriyet.com.tr. El se va întoarce pe micile ecrane turcesti la postul ATV, din 13 octombrie, cu sezonul al treilea al acestui serial în care îi dă viață lui Osman Gazi (Osman I), întemeietorul Imperiului Otoman.

Mai mult, vara aceasta i-au venit lui Burak și mai mulți bani în cont, căci a filmat o nouă reclamă pentru brandul de îmbrăcăminte Altınyıldız Classics, a cărui imagine este de câțiva ani.

De obicei, pentru un contract de campanie publicitară, Burak încasează 3 milioane de lire turcești (aproximativ 300.000 de euro), scriu cei de la internethaber.com.

Burak și-a permis astfel să-și cumpere lunile trecute o casă de vacanță în valoare de 15 milioane de lire turcești (aproximativ 1.400.000 de euro) în stațiunea turcească Bodrum, după ce locuința de vară anterioară i-a fost distrusă de recentele focuri devastatoare din Turcia. 

1. Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy

Actorul în vârstă de 31 de ani e pe primul loc în topul celor mai bine plătiți actori turci, iar revenirea sa micile ecrane turcești i-a costat destul de mult pe producătorii de la compania OGM Pictures.

Conform televizyongazetesi.com, Çağatay Ulusoy va primi o sumă record de 450.000 de lire turcești (aproximativ 44.000 de euro) pe episod pentru noul său proiect „Yalı Çapkını” (în traducere „Pescărelul albastru”).

Çağatay devine astfel cel mai bine plătit actor de televiziune turc în acest moment. Noul său proiect va fi o adaptare a unei povești reale de viață și se va vedea la turci pe postul TV8, cel mai probabil la începutul anului viitor.

Cariera lui Cagatay (protagonistul serialelor de succes „Yaman”, „Feriha” și „Intrusul”) a luat-o pe o pantă ascendentă de când a început să apară în producții realizate de Netflix, precum serialul fantastic „The Protector” (care a avut 4 sezoane) sau drama „Cartierul supraviețuirii”/ „Paper Lives”.

Cea mai recentă producție în care a jucat, „Yesilçam: Bir Sinema Hayvani”, este serialul cu cel mai mare buget de până acum realizat de platforma online turcească BluTV, semn că și bugetul lui Çağatay s-a mărit considerabil după ce i-a dat viață lui Semih Ateș, un producător de filme din anii 1960. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton