Homepage  / Disney Plus

Și galaxiile au interlopii lor! A apărut trailerul la „The Book of Boba Fett”, un nou serial Disney plasat în universul Star Wars

Și galaxiile au interlopii lor! A apărut trailerul la „The Book of Boba Fett”, un nou serial Disney plasat în universul Star Wars

de Andreea Hentea,

Primul trailer al serialului „The Book of Boba Fett” îi invită pe fanii universului „Star Wars” direct într-o lume interlopă galactică, scrie Yahoo Entertainment. 

Tocmai a apărut primul trailer al noului serial „The Book of Boba Fett”, cea mai recentă poveste din universul „Star Wars”, care se va difuza pe platforma Disney+. Serialul, care va avea opt episoade, este, totodată, prima poveste din cele patru decenii de la debutul francizei care îl are ca erou principal pe vânătorul de recompense Boba Fett. 

O cădere de zile mari

Boba Fett și-a făcut apariția în 1978, în filmul „The Star Wars Holiday Special”. Regizat de Steve Binder, „The Star Wars Holiday Special” era o producție pentru televiziune cu durata de două ore, difuzată de CBS, menită să facă legătura între primul film din celebra franciză lansată de George Lucas, „Războiul stelelor – Episodul IV: O nouă speranță” / „Star Wars: Episode IV – A New Hope” (1977) și cel de-al doilea: „Războiul stelelor: Imperiul contraatacă” / „Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (1980). 

„The Star Wars Holiday Special” îi avea în distribuție pe actorii din filmul inaugural al seriei, adică pe Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Peter Mayhew (în rolul lui Chewbacca) și pe James Earl Jones (ca voce a lui Darth Vader). Acestora li se alăturau un nou personaj, Boba Fett (interpretat de Don Francks) și o serie de vedete pop ale momentului (precum Bea Arthur, Harvey Korman, Diahann Carroll și Jefferson Starship), peste toți și toate adăugându-se un fragment animat care rezuma povestea.

Rezultatul a fost atât de îngrozitor, încât criticii au spus că lansarea lui va marca de atunci încolo o zi neagră pentru fanii „Star Wars”. Filmul a fost considerat „atât de prost, încât are șansa să devină chiar un film cult”, fiind un unicat prin nereușita sa. George Lucas, care era implicat până peste cap în următorul film, „Războiul stelelor: Imperiul contraatacă”, și care nu a contribuit în niciun mod creativ la acest eșec, a recunoscut că povestea sa inițială „a creat un monstru” și a decretat că această oribilitate nu fi lansată niciodată pe vreun format video și că va fi eliminată din versiunile „oficiale” ale seriei (deși câteva fragmente au răzbătut de-a lungul anilor). 

Acest film realizat pentru televiziune a fost indisponibil, prin urmare, în format integral, timp de aproximativ două decenii, fiind văzut doar de cei puțini care l-au înregistrat în timpul primei difuzări. A reapărut însă, o dată cu ascensiunea YouTube – preluat de pe casete VHS cu imagine granulată, la a doua sau a treia generație, care le-au permis fanilor să contemple celebra urâțenie pe care unii și-o aminteau doar vag și care întrecea așteptările negative ale oricui. 

Ce se așteaptă acum de la Boba Fett

Boba Fett a reapărut apoi în „Războiul stelelor – Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi” / „Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi” (1983), în care Luke Skywalker (Mark Hamill), Printesa Leia (Carrie Fisher) si Han Solo (Harrison Ford) erau prizonierii oribilului Jabba the Hut. Boba Fett, interpretat de data aceasta de Jeremy Bullock, apărea însă doar pentru câteva momente, pentru a avea parte de o moarte deloc convingătoare. 

Actuala revitalizare a personajului vine deci după toate aceste peripeții, încercând să investească personajul cu o cu totul altă greutate. Noul serial „The Book of Boba Fett” (2021), spin-off-ul prizatului serial „The Mandalorian”, îi are în rolurile principale pe Temuera Morrison (Boba Fett) și pe Ming-Na Wen în rolul lui Fennec Shand, cărora li s-a alăturat și Jennifer Beals („Flashdance”, „The L Word: Generation Q”). 

Principala trăsătură a lui Boba Fett este dorința de răzbunare pe Han Solo și pe tot ce reprezintă acesta. Creatorul serialului „The Mandalorian” (lansat în 2019, ca spin-off al seriei „Star Wars”), Jon Favreau, și scenaristul Dave Filoni, s-au străduit, prin urmare, să le ofere fanilor un Boba Fett capabil de toată mârșăvia imaginabilă. Ei au lansat personajul în episodul 14 din sezonul doi al serialului „The Mandalorian”, intitulat „The Tragedy” și regizat de nimeni altul decât rebelul Robert Rodriguez. 

Nu este surprinzător că acum tot cei trei, adică Jon Favreau, Dave Filoni și Robert Rodriguez, cărora li s-a alăturat și Bryce Dallas Howard (care a regizat, la rândul ei, două episoade din „The Mandalorian”), se află în spatele noii producții „The Book of Boba Fett”. Noul serial reia acțiunea imediat după finalul sezonului 2 al serialului „The Mandalorian”, avându-i drept protagoniști pe Temuera Morrison (Boba Fett) și Ming-Na Wen (Fennec Shand). Imaginea finală a serialului îi prezenta pe cei doi vânători de recompense preluând tronul ocupat anterior de odiosul lord al crimei Jabba the Hutt, care și-a găsit sfârșitul în „Războiul stelelor – Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi” și nu a fost înviat. Nu încă!

Trailerul abia apărut al serialului „The Book of Boba Fett” indică faptul că Boba Fett are multe de rezolvat în lumea interlopă de pe Tatooine și că saltul său pe o poziție de putere urmează să fie explicat. El a elaborat, se pare, o strategie clară pentru imperiul său nelegiuit. „Jabba a guvernat prin frică, eu intenționez să conduc prin respect”, spune el, cu o voce impresionantă à la Michael Corleone. 

Respectul, puterea și intrigile sunt doar câteva dintre componentele acestui nou „The Book of Boba Fett”, despre care s-a estimat deja că are câte ceva din „Nașul”, din „Clanul Soprano”, dar și o doză apreciabilă din „Urzeala tronurilor”, fără a mai pune la socoteală luptele dintre facțiunile de pe Tatooine, care se unesc în spatele râvnitului tron de fier. Rămâne de văzut doar dacă Boba Fett și acoliții săi se vor ridica la înălțimea așteptărilor fanilor. 

Serialul „The Book of Boba Fett” se va lansa pe platforma Disney+ pe 29 decembrie.

Trailer „The Book of Boba Fett”

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton