Homepage  / Cinema / Vedete străine

Și mai multă acțiune în „John Wick: Capitolul 4”. Când apare John Wick 4

Și mai multă acțiune în „John Wick: Capitolul 4”. Când apare John Wick 4

de Mioara Tronaru,

La patru ani după „Parabellum” (2019), după mai multe amânări, mai întâi din cauza pandemiei, apoi datorită refacerii unor filmări, apoi pentru a evita canibalizarea cu noul „Matrix”, în sfârșit, Keanu Reeves este gata să ne arate cum va scăpa și de această dată de armata de asasini care e pe urmele sale și în „John Wick: Capitolul 4”. Așteptatul lungmetraj ajunge pe marile ecrane de la noi pe 31 martie, dar au apărut și câteva vești mai puțin bune...

Cum va fi „John Wick: Capitolul 4”

Am așteptat ceva vreme pentru a-l vedea din nou pe John Wick (Keanu Reeves) cum luptă pentru viața sa. În „John Wick: Capitolul 4”, are o recompensă din ce în ce mai frumușică pe capul lui, tot mai puțini aliați și o Masă a Aleșilor hotărâtă mai mult decât oricând să-i aprindă o lumânare și să-i ducă un bughet de flori la mormânt. Așa că eficientul asasin se va confrunta din nou cu cei mai puternici adversari care mișună prin subteranele lumii interlope de la New York și Paris, la Osaka și Berlin.

Al patrulea capitol al francizei care l-a ridicat la rang de regizor pe cascadorul Chad Stahelski se anunță a fi o nouă avalanșă de scene de acțiune și mai uluitoare decât precedentele. Conform allocine.fr, ne vom delecta cu nu mai puțin de 14 secvențe în care luptele vor invada ecranul, cu patru mai multe decât în seriile anterioare. În plus, coordonatorul acestora, Scott Rogers, a avut alături cascadori veniți din Japonia, Franța, Bulgaria, Germania și SUA. Iar pentru a avea loc, „John Wick: Capitolul 4” a devenit cel mai lung film al seriei, cu 2 ore și 49 de minute de acțiune la cote maxime.

Cine se mai alătură acțiunii

Pe lângă mai vechile noastre cunoștințe, din capitolele anterioare, precum Ian McShane, regretatul Lance Reddick (care a murit pe 17 martie, cu câteva zile înainte de premiera filmului) sau Laurence Fishburne, printre adversarii personajului interpretat de Keanu Reeves vor fi mulți actori care s-au alăturat abia acum francizei.

Donnie Yen, cunoscutul actor de filme de acțiune din Hong Kong, are rolul Caine, un asasin orb, fost prieten al lui John Wick. Bill Skarsgård, recentul Pennywise din „It”, este marghizul Vincent de Gramont, un puternic membru al Mesei Aleșilor.

Japonezul Hiroyuki Sanada, pe care l-am mai văzut alături de Hugh Jackman în „The Wolverine” (2013) sau alături de Keanu Reeves în „47 Ronin” (2013), are rolul Shimazu Koji, un vechi prieten al lui John Wick.

Ultimele aplauze pentru Lance Reddick

Dispariția neașteptată a actorului Lance Reddick (1962 – 2023) a lăsat pe toată lumea șocată. La avanpremiera de la Los Angeles a filmului, Keanu Reeves a declarat pentru Deadline: „Lance a fost un om minunat, un actor special, care punea pasiune în munca sa. Este foarte special pentru mine și e dureros că nu e aici cu noi”.

„Nu este o amintire. Nu e o singură zi. Sunt o mulțime. L-am avut alături pe Lance aproape 10 ani. Am lucrat împreună la patru filme, dar am făcut și alte lucruri împreună. Nu pot decât să fiu mândru și fericit că am petrecut atât de mult timp cu el. O să-mi lipsească foarte mult”, a declarat și regizorul Chad Stahelski în Variety.

În timpul avanpremierei filmului, la prima apariție a lui Lance Reddick pe ecran, întreaga sală a izbucnit în aplauze.

Vești neliniștitoare

Inițial, Lionsgate a anunțat că „John Wick: Capitolul 4” va fi făcut în același timp cu partea a 5-a. Dar la scurtă vreme au renunțat și au ales să meargă mai departe numai cu producția celui de-a patrulea, scria Deadline.

Keanu Reeves e ca peștele în apă și a declarat că atâta vreme cât publicului îi place, el va fi John Wick în continuare. Dar regizorul Chad Stahelski nu e de aceeași părere: „Poate John va supraviețui în final, dar nu e un final fericit. Nu are unde să se ducă. Cinstit acum, unde credeți că vor duce toate astea? Credeți că la sfârșit va merge să admire apusul de soare? A omorât 300 de oameni, credeți că asta e în regulă? Credeți că se va îndrăgosti după toate astea? Este un om terminat, dacă astfel de oameni există în realitate, care credeți că este sfârșitul pentru ei? Sunt terminați pentru tot restul vieții. Este doar o problemă de timp”, a declarat regizorul într-un interviu pentru IndieWire.

Apoi, pentru The Hollywood Reporter Stahelski a anunțat o pauză: „Cred că am terminat pentru moment. Keanu și cu mine îi vom oferi o pauză lui John Wick. Sunt sigur că studiourile au un plan”.

Deocamdată Lionsgate au chiar două planuri: spin-off-ul „Ballerina”, cu Ana de Armas, și miniseria prequel „The Continental”, cu Mel Gibson.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton