Homepage  / Oscar / Oscar 2017

Şi totuşi cum a fost posibilă gafa uriaşă de la gala Oscar 2017?!

Şi totuşi cum a fost posibilă gafa uriaşă de la gala Oscar 2017?!

de Redactia Tvmania

Mai e cineva care nu ştie? Cel mai important moment al galei Oscar 2017 - anunţarea celui mai bun film al anului - a fost stricat de o încurcătură penibilă: „La La Land” a fost declarat învingător în mod eronat, deşi „Moonlight” era câştigătorul de drept.

Pentru a anunţa câştigătorul categoriei „cel mai bun film al anului”, au urcat pe scenă veteranii Warren Beatty şi Faye Dunaway. Beatty a primit însă plicul greşit şi, deşi a ezitat câteva momente, l-a înmânat lui Dunaway, care a citit până la urmă numele filmului de pe carton: „La La Land”. Toată echipa filmului, cu Emma Stone şi Ryan Gosling în frunte, a urcat pe scenă, au început mulţumirile, când…

Surpriză! Într-o agitaţie şi confuzie generale, un producător a explicat că e vorba de o greşeală şi că „Moonlight”, nu „La La Land”, a luat premiul.

Momentul va intra cu siguranţă în istoria galei drept cea mai mare gafă de la Oscar.

Dar cum a fost totuşi posibilă o astfel de greşeală?!

Plicul care a ajuns la Beatty era cel pentru categoria „cea mai bună actriţă”, nu pentru „cel mai bun film”, or premiul pentru cea mai bună actriţă fusese deja dat, actriţei Emma Stone. Mai mult, aceasta a explicat, la conferinţa de presă de după, că şi Oscarul, şi cartonul care confirma că e câştigătoare au fost mereu în posesia ei.

„Am avut în mână tot timpul cardul cu „cea mai bună actriţă în rol principal”… Deci nu ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat Stone, citată de Business Insider.

Explicaţia e că firma răspunzătoare de numărarea voturilor pentru Oscar, PricewaterhouseCoopers, aduce la gală două seturi de plicuri (sigilate) cu numele câştigătorilor. La gală, spune sursa citată, doi angajaţi ai firmei stau de-o parte şi de alta a scenei şi înmânează announcerilor chiar la urcarea pe scenă plicurile pentru categoria potrivită. Iar unul dintre cei doi a greşit la gala de duminică noapte.

De ce două seturi de plicuri identice?

Business Insider face trimitere către un interviu acordat de Brian Cullinan, unul dintre cei doi reprezentanţi PricewaterhouseCoopers şi chiar cel care ar fi greşit, pentru marketwatch.com, interviu acordat înainte de Oscar. Cullinan explică:

„Avem două serviete, care sunt identice, cu două seturi întregi de plicuri cu câştigătorii. Colega mea, Martha Ruiz, cară una dintre serviete, eu o am pe cealaltă. Mergem la gală separat, cu escortă a poliţiei. (…) Plecăm pe drumuri diferite pentru că nu ştii niciodată ce se poate întâmpla cu traficul din Los Angeles. Vrem să fim siguri că, orice s-ar întâmpla, unul dintre noi ajunge la gală”.

Se pare că nu e suficient să ajungi la gală, mai trebuie să fii şi atent.

Citește și: „Fashion Police” de la E! analizează ținutele purtate de vedete la Gala Oscar 2017

Filmele premiate cu Oscar din 2000 încoace

Oscar 2017: lista celor mai importanţi câştigători

Gala Oscar 2017. Informații mai puțin cunoscute despre Premiile Oscar. Le știați?

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton