Homepage  / Articole

Sidia Sissoko este bucătar chef cu acte în regulă

Sidia Sissoko este bucătar chef cu acte în regulă

de Redactia Tvmania

Pentru Sidia Sissoko, participarea la show-ul “MasterChef” a însemnat o reală turnură în carieră. Simpaticul concurent din emisiunea de la Pro TV, care i-a câştigat până şi pe juraţi nu doar cu preparatele sale, ci şi cu emoţiile pe care nu s-a sfiit să le afişeze, este de acum bucătar chef cu acte!

După terminarea emisiunii “MasterChef”, Sisso, cum îi spun prietenii, s-a înscris la o şcoală de bucătari pe care a absolvit-o cu 10, după care, hotărât din fire, a urmat şi cursuri de chef, finalizate cu un examen pe care l-a trecut cu brio, tot cu nota maximă.

“Cursurile de bucatar chef m-au ajutat să cunosc normele de securitate, partea de administrare financiară, sanitară, coordonare personal într-o bucătărie profesionistă”, spune acesta.

La examenul final, Sisso a mizat pe preparate sofisticate. “Examenul a fost solicitant, cu un grad de dificultate mult mai ridicat decât cel de bucătari. Am abordat acest examen cu toata seriozitatea, lucru care se reflectă în rezultatul obţinut. Pe lângă proba scrisă şi cea orala, am avut de preparat şi prezentat un antreu, un fel de bază şi un desert.

Iar Sisso a gătit…

La antreu am gătit castravete umplut cu mousse de somon afumat şi creveti marinaţi în miere şi lămâie pe felie de piersică, prezentaţi pe foaie de andivă. Ca fel de baza am prezentat muşchiuleţ de porc gătit prin metoda ‘sous-vide’ cu sos de brânzeturi franţuzeşti (brie, camembert, roquefort), iar la desert am mizat pe tarta cu mousse au chocolat”, dezvaăuie proaspătul chef.

Chiar dacă este chef cu acte în regula, Sidia Sissoko recunoaşte că nu a încetat să gătească pentru familia sa.

„Acasă continuu să gatesc orice fel de mâncare pe care mi-l solicită Rodica şi copiii, clienţii mei cei mai fideli. Cei mici preferă supele cremă, preparatele din carne şi bineînteles dulciurile”, a încheiat Sisso.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton