Homepage  / Vedete româneşti

Silvia Ioniță, după 15 ani la Kanal D: „Pentru mine, știrile sunt esenţa”

Silvia Ioniță, după 15 ani la Kanal D: „Pentru mine, știrile sunt esenţa”

de Cătălina Matei,

De 15 ani încoace, Sivlia Ioniță (49 de ani) prezintă știrile la Kanal D, iar în toată această perioadă a înțeles cât de importantă este autenticitatea.  Dar și voința sa de fier care a ajutat-o să treacă printr-o schimbare de look și se mențină în formă maximă, mai ales pentru fetița ei, Ana Sofia. Aflăm mai multe, imediat!

De 15 ani la Kanal D… care au fost cele mai mari provocări pentru tine în acest răstimp?

Provocarea a fost una constantă, cu mine însămi, să mă înţelepţesc! M-am şlefuit înţelegând că dincolo de frământările mele cotidiene, pentru succes, ceea ce ofer privitorului trebuie să fie forma mea cea mai performantă şi neapărat autentică. Şi Kanal D este locul în care m-am simţit în siguranţă să devin eu. Am avut alături oameni şi prieteni care m-au lăsat să mă arăt aşa cum sunt şi cred că succesul staţiei, într-o piaţă media extrem de competitivă, se datorează în mare măsură şi modului în care am funcţionat împreună, în interiorul echipei. Sunt la Kanal D de la înfiinţarea acestei televiziuni şi de la început am avut aici un sentiment familial, de acasă. 

Ai rămas loială știrilor de atâta timp… Dacă ai putea prezenta un show de divertisment care ar fi acela? Și de ce?

Este din convingere loialitatea aceasta şi greu mă scoţi din ea. Pentru mine, Ştirile sunt Esenţa. Îmi dăruiesc o aşa bogată paleta de emoţii, comprimată într-un timp de desfăşurare scurt, supus perisabilului, încât cred că un altfel de format mi-ar limita cumva „oferta”.

Mie, atunci când sunt în fata privitorului, îmi place să fiu un „cântec” pe cât mai multe voci, şi indiferent de cât durează melodia,  vreau ca aceasta să rămână un reper de armonie. Simt că oamenii atenţi la noi sunt fini „melomani”, ştiu că pentru ei e important să afle informaţii relevante şi corecte, care ţin cont şi de mersul societăţii în care trăim, dar şi de emoţiile lor.

La ce te uiți tu la TV când nu ești în timpul serviciului?

Mă uit la TV mai mult atunci când sunt în timpul serviciului. Acasă, dacă nu se ivesc alte “ecrane” la trebuie să fiu atentă, prefer filmele şi pe Robert Downey Jr.

 Care sunt cele mai mari provocări cărora le-ai făcut față de când ești mămică?

Pur şi simplu mi s-a schimbat felul de a-mi gândi viaţa. Un soi de responsabilizare, pentru că orice fac are o consecinţă în care mi se modelează copila. Şi nu este vorba doar despre ceea ce îi spun eu că este bine, despre ce am citit prin cărţi sau ce am învăţat la rându-mi de la mama, ci despre cum duc eu toate acestea, despre ce sunt cu adevărat, despre exemplul pe care îl ia Ana de la mine doar observându-mă, sfredelindu-mă chiar şi atunci când mai degrabă m-aş ascunde de ochişorii ei minunaţi.

Care sunt activitățile preferate pe care le faci alături de fetița ta, Ana Sofia?

Tot ce facem împreună este minunat, magic, chiar. Este un pretext ca să ne cunoaştem mai bine şi să învăţăm una de la cealaltă, despre viaţă.

 Și dacă tot am vorbit de provocări… cum reușești să te menții în formă? Mai ales că schimbarea ta de look din urmă cu un an a suprins pe toată lumea…

Pentru “în forma” mea,  vin doar cu voinţă, una de fier, e adevărat. Restul ţine doar de marile mele întâlniri care m-au făcut să devin aşa: Sonia Burtic, o genială în materie de nutriţie şi om, în general, Luca Theodor, un efervescent rebel şi dăruit frumosului, în ceea ce priveşte vestimentaţia mea, de fiecare seară, George Soare, inegalabilul artist al culorilor şi al asimetriilor din părul meu; şi extraordinară, unica doctor Delia Thiess, cea de la care plec în jumătate de oră ca şi cum mi-aş fi trăit cea mai relaxanta vacanta exotică, deşi la ea venisem cu cearcănele înnodate în barbă. Sigur că dragostea mea i-o împart şi Ancăi Ciota, colegei mele dragi de platou, fără de care n-aş fi văzut cu ochii mei cum vreau să ajung. Ei sunt “în forma mea” şi lor o să le mulţumesc cu toată inima mereu.

Ce îți lipsește în momentul de față?

O casă pe malul lacului Como. 🙂

Și care este răsfățul suprem pentru tine?

Să mă ştiu iubită, acesta e răsfăţul meu suprem.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton