Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) nu va participa la ediția din acest an de la Roland Garros. Ediția din acest an de la Roland Garros este programată între 30 mai – 13 iunie.
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) nu va participa la ediția din acest an de la Roland Garros. Ediția din acest an de la Roland Garros este programată între 30 mai – 13 iunie.
„Cu inima îndoită anunț retragerea de la ediția din acest an de la Roland Garros. Din păcate, problemele de la gamba stângă necesită mai mult timp de recuperare. Competiția e prea din scurt. Retragerea de la un turneu de Grand Slam e împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele, dar e singura decizie pe care o pot lua. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristețe, dar îmi voi direcționa toată energia pe recuperare. Voi rămâne pozitivă și voi încerca să revin pe teren cât de repede pot. Roland Garros 2022, vin după tine!”, a scris Halep, pe Facebook.
Ediţia cu numărul 125 a turneului de la Roland Garros a fost amânată cu o săptămână faţă de programarea iniţială. Dar fanii sportului alb ştiu că spectacolul va fi acelaşi ca în fiecare an pe zgura pariziană.
La niciun alt turneu, Simona n-a avut aşa „lipici” la rezultate bune ca la Roland Garros. În 2008, la doar 17 ani, a câştigat trofeul de la Roland Garros la junioare. În 2010, la 19 ani, şi-a făcut debutul la un turneu de Grand Slam la senioare tot la Roland Garros. În 2014, la 23 de ani, a ajuns în prima ei finală de la un Mare Şlem, tot la Paris, fiind învinsă de Maria Sharapova. În 2017, a ajuns din nou în ultimul act, dar a fost învinsă de Jelena Ostapenko. În 2018, Simona a reuşit minunea: a câştigat primul său torfeu de Grand Slam, evident, tot la Paris, după o finală cu Sloane Stephens. Anul trecut, Iga Swiatek a eliminat-o în turul 4 şi, mai apoi, poloneza a mers până la capăt, câştigând turneul. Iar zilele trecute, sportiva de 20 de ani a câștigat în stil mare turneul de la Roma.
Pe tabloul feminin, toţi românii aşteptau o nouă prestaţie de excepţie a Simonei Halep la turneul ei favorit, unde a fost câştigătoare în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017. O accidentare la gambă suferită în timpul meciului cu Angelique Kerber, din cadrul turneului de la Roma, a pus sub semnul întrebării participarea ei la Roland Garros, fapt confirmat astăzi oficial. Favoritele rămân primele clasate în clasamentul feminin, Ashleigh Barty, Naomi Osaka (câştigătoare la Australian Open), Aryna Sabalenka, învingătoare la recentul turneu de la Madrid.
Pe tabloul masculin, toată lumea va fi din nou cu ochii aţintiţi spre Rafael Nadal.
Toată lumea aşteaptă răspunsul la dilema: cine va stopa dominaţia autoritară a spaniolului la Roland Garros. Sportivul care va împlini 35 de ani chiar în timpul turneului parizian, pe 3 iunie, a câştigat 13 trofee la Roland Garros în ultimii 15 ani! Record absolut! Niciun alt jucător de tenis n-a câştigat de atâtea ori un singur Mare Şlem.
După victoria din finala de anul trecut contra lui Novak Djokovic, Nadal a mai trecut un prag greu de atins: a devenit primul jucător cu 100 de victorii la această competiţie. Doar elveţianul Roger Federer a mai reuşit să depăşească această bornă la turneele de Grand Slam: el are în palmares 101 jocuri câştigate la Wimbledon şi 102 succese la Australian Open. Dacă va câştiga trei meciuri la Roland Garros, Nadal va deveni recordmanul absolut al victoriilor la un turneu de Mare Şlem. Totodată, Nadal a egalat la Paris numărul de trofee de Grand Slam deţinut de rivalul său de-o viaţă, Roger Federer. Ambii se pot lăuda acum cu câte 20!
Nadal e marele favorit. Dar nici Novak Djokovici, liderul ierarhiei ATP, nu poate fi trecut cu vederea, deși spaniolul l-a învins încă o dată, recent, în finala de la Roma.
„Nole” simte că, în curând, ierarhia ATP va suferi modificări semnificative. El are mai puţin de 2.000 de puncte în faţa rusului Daniil Medvedev. „O schimbare în vârful ierarhiei ATP este inevitabilă. Sunt jucători precum Tsitsipas, Zverev, Berrettini, Rublev care ne-au învins şi care au strâns multe puncte. Thiem este şi el de câţiva ani foarte bine clasat. O schimbare în vârful ierarhiei masculine este inevitabilă. Dar nu ştiu dacă se va întâmpla într-o lună sau într-un an. Dar se va produce”, a declarat, recent, Djokovici.