Homepage  / Știri / Vedete româneşti

Sofia Vicoveanca suferă după ce Rusia a atacat Ucraina. A mai trecut printr-un război. „Retrăiesc totul”

Sofia Vicoveanca suferă după ce Rusia a atacat Ucraina. A mai trecut printr-un război. „Retrăiesc totul”
7

de Roxana Mirea,

Sofia Vicoveanca plânge pentru Ucraina, retrăind clipele din copilărie. Artista a mai trecu printr-un război, pe vremea când avea doar doi ani. La acea vreme, tatăl ei a fost luat prizonier de către sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. În contextul războiului actual dintre Rusia și Ucraina, Sofia Vicoveanca are sufletul îndurerat și retrăiește drama din trecut.

Sofia Vicoveanca suferă din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina

Sofia Vicoveanca este în lacrimi pentru Ucraina, după ce țara a fost atacată de Rusia. Artista s-a născut la Toporăuți, în apropiere de orașul Cernăuți și avea doar când tatăl ei a fost luat prizonier de către sovietici. Sofia Vicoveanca și mama ei au fost nevoite să plece în coloana de refugiaţi. Acum, artista simte că retrăiește totul în timp ce vede cum oamnii din Ucraina își lasă întreaga viața în spate, încercând să fugă din mijlocul războiului.

„Când m-a luat mama în brațe și ne-am refugiat, nu am amintiri, nu aveam decât doi ani. Dar apoi, a venit tatăl din prizonierat de la ruși. Acum retrăiesc toate momentele de amar de jale, cu încărcătura mamei mele. Numai ea știe că toată bruma muncii adunate de-o viață a rămas acolo. A venit, eram mică, m-a luat în brațe, a luat ceva merinde, schimburi, dar nu a uitat să își ia cămașa și basmaua de mireasă. Ce i-o fi spus sufletul ei atunci, nu știu. Pe mine mă încarcă.

Eu trăiesc cumplit și mă mai rog la Dumnezeu să oprească setea și foametea și să întindă teritoriile, să se gândească la amarul oamenilor. Mereu zic așa „Doamne, facă-se Voia Ta”, că El hotărăște tot. Este foarte trist și sufletul meu plânge alături de cei care acum trăiesc vremuri pe care le-am trăi și eu și mama mea„, a declarat Sofia Vicoveanca pentru WOWbiz.ro.

Sofia-Vicoveanca-4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Sofia Vicoveanca: „Acum retrăiesc totul”

Sofia Vicoveanca a izbucnit în plâns în timp ce vorbea despre trecutul ei și situația actuală din Ucraina.

Acum retrăiesc totul. Poate că dacă nu s-ar fi întâmplat din evenimentele acestea urâte care decurg acum, nu aș fi atât de afectată, dar nu am putere să fac nimic. Domnul hotărăște fiecare clipă și mă rog neîncetat, El poate face minuni. Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele. Mă rog pentru liniștea lor, pentru pace, nici nu am putere să mai spun ceva. Dumnezeu să îi ajute să nu trăiască vremuri grele, dar de fapt le trăim”, a mai spus Sofia Vicoveanca.

Artista a spus că nu mai are rude în Ucraina.

Nu mai am rude în Ucraina. Am avut-o pe sora tatălui meu, care m-a și botezat, dar s-a stins din viață acum câțiva ani și verișori care s-au împânzit prin lume. Nu am mai ținut legătura pentru că așa erau vremurile, nu aveam voie să comunicăm”, a mai spus cântăreața de muzică populară.

Sursa foto: Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton