Homepage  / Vedete / Vedete străine

Actorul Song Il-Gook este pasionat de sport şi desen

Actorul Song Il-Gook este pasionat de sport şi desen

de Redactia Tvmania

Actorul sud-coreean Song Il-Gook (40 de ani) este celebru în ţara natală, dar şi în afara graniţelor, datorită rolurilor din seriale ca „Prinţul Ju-mong”, „Împăratul mării” şi „Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi”.

În „Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi”, Song Il-Gook este Mu-Hyul, viitorul Rege Daemushin al Regatului Goguryeo (nepotul lui Ju-mong, pe care l-a jucat în serialul „Legendele palatului: Prinţul Ju-mong”, care a domnit între anii 18-44 d.Hr. şi a fost supranumit „marele rege al războiului”). Abandonat de tatăl său după naştere, acesta ajunge erou naţional după ce devine soldat în armata regală şi se îndrăgosteşte de prinţesa Yeon (Choi Jung-Won).

La filmări, Song Il-Gook (40 de ani) şi-a demonstrat încă o dată talentul de desenator (o mai făcuse în „Împăratul mării”, difuzat la noi de Naţional): chiar el schiţează pe peliculă portretul prinţesei Yeon (Choi Jung-Won), într-o secvenţă din serialul difuzat la noi de TVR 1 (de luni până vineri, de la 18.25).

Il-Gook îşi foloseşte din plin la filmări şi înclinaţia pentru sport: actorul preferă rolurile care îl provoacă fizic, fiind pasionat de activități precum scrimă, golf, arte marţiale, înot şi călărie.

Mereu în mişcare

E vice-preşedinte al Confederaţia Coreene de Triatlon, a participat la Competiţia Internaţională de Triatlon de la Seul, din 2008, şi a dus torţa olimpică prin oraş în acelaşi an. Corpul lui bine lucrat i-a fost de ajutor şi în cariera paralelă actoriei, cea de model.

Il-Gook este celebru şi în afara graniţelor Coreei de Sud. A fost invitat de preşedintele Kazahstanului la o petrecere cu alţi şefi de stat şi se poate lăuda şi cu propria zi de sărbătoare: acum trei ani, Hawaii (unde serialele acestuia au făcut cunoscută cultura coreeană) a hotărât ca pe 21 martie să se sărbătorească „Ziua Song Il-Gook”.

Fiul unei actriţe, acesta este căsătorit din martie 2008 cu Jeong Seung Yeon, judecătoare de meserie, într-o ceremonie privată tradiţional coreeană, la Seul. Il-Gook a jucat până acum în 17 seriale TV şi două filme, fiind premiat cu 11 trofee la diverse gale TV din ţara natală.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton