Homepage  / Știri

Sophia Loren va fi premiată la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Sophia Loren va fi premiată la Festivalul Internațional de Film Transilvania

de Redactia Tvmania

Pe 4 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, actriţa italiană Sophia Loren (81 de ani) va primi premiul pentru întreaga carieră. Momentul face parte din gala de închidere a celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

De Rucci Grand Opening Party in Köln

„Este una dintre întâlnirile pe care mi le-am dorit de foarte mulți ani la TIFF și mă bucur că se întâmplă, în sfârșit. Sophia Loren este idolul multor generații, o prezență tonică și șarmantă, cu o popularitate enormă în orice colț al lumii. E o onoare s-o avem la TIFF și o bucurie, sper, pentru clujeni să o întâlnească, la prima ei venire în România. Ea se alătură unui șir de personalități puternice care au fost celebrate în cei 15 ani de TIFF, de la Claudia Cardinale, Annie Girardot, Vanessa Redgrave, la Catherine Deneuve și Geraldine Chaplin”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Sophia Loren a debutat în actorie la 15 ani şi are o carieră impresionantă. A jucat în aproape 100 de filme şi a lucrat cu cei mai mari regizori ai lumii. Ea a obţinut premiul Oscar pentru rolul din filmul „Două femei” (1960), iar în 1991 a obţinut încă unul pentru întreaga activitate.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton