După ce și-a făcut „încălzirea” la „Asia Express”, pentru Sorin Bontea filmările la „Chefi fără limite” nu au fost chair atât de surprinzătoare. Misiunile, în special. Însă surprinzătoare a fost Grecia în sine, căci nu a mai vizitat-o niciodată până acum. Iată ce ne-a dezvăluit celebrul chef despre peripețiile sale pe meleaguri elene.
Cum a fost trecerea de la confortul bucătăriei de-acasă la gătitul în aer liber?
Acest format, „Chefi fără limite,” a scos tot din noi! Pot doar să vă mărturisesc că în felul acesta cu siguranță nu ne-au mai văzut telespectatorii niciodată. În aer liber, lăsați de capul nostru, fără nicio limită. Sigur că, în același timp, „Chefi fără limite” ne-a provocat să gătim și în cele mai dure condiții. Vă spun sincer, nu a fost ușor deloc și am întâmpinat multe situații dificile. Dar partea bună este că am descoperit rețete noi și ne-am bucurat toți trei de o adevărată expediție culinară.
Pe unde ai ajuns? Și care au fost extremele din punct de vedere termic, financiar, cultural etc. pe care le-ai experimentat din plin?
Eu am ajuns pentru prima dată în Grecia la filmările „Chefi fără limite” și…am străbătut-o aproape pe toată! (râde) De la Chios, Lesbos, Lemnos, Serres, am ajuns până și la Meteora, iar mai apoi în Corfu, Mani, Creta și Naxos. În ceea ce privește extremele, așa cum era de așteptat încât am filmat la exterior, am avut câteva probleme cu temperaturile și condițiile meteo- de la ploi torențiale, vânt puternic, la caniculă sau temperaturi sub 10 grade. Și eu ziceam că în „Asia Express” le-am trăit pe toate… (râde)
Ce ți s-a părut cel mai greu de procurat: ingredientele sau ustensilele?
Cele mai grele misiuni au fost influențate de vreme. E foarte greu să străbați distanțe lungi în caniculă toropitoare, la misiuni, sau să gătești fine dining în ploaie torențială. Cred că nu s-a așteptat niciunul dintre noi să fie chiar atât de greu! Fiecare probă a venit cu provocările ei, însă după cum știți eu sunt extrem de competitiv și nu le-am făcut viața prea ușoară colegilor mei!
Dacă micul ecran ar putea transmite și mirosurile… care sunt preparatele care i-ar cuceri definitiv pe telespectatori?
Toate! Fiecare insulă ne-a dezvăluit ceva nou din punct de vedere culinar, ca gust sau ca tehnică. Și cum am schimbat locația, de pe o insulă pe alta, am observat că s-a schimbat și tradiția. Într-un loc am găsit nu știu ce pâinică delicioasă, într-un loc am găsit nu știu ce băutură de-a casei, iar în altul nu știu ce prăjitură tradițională. Adică în fiecare insulă am găsit ceva cu totul și cu totul nou. Plus de asta noi am fost nevoiți să ne adaptăm la felul de mâncare pe care îl gătesc grecii. Au o bucătărie simplă, dar extraordinar de gustoasă.
Ce ai descoperit nou la tine după „Chefi fără limite”?
La vârsta mea știu deja că sunt frumos, deștept și modest! (râde) Însă tot ce uitasem că am descoperit despre mine în „Asia Express”… mi-am readus aminte aici. Chefi fără limite este un proiect care te provoacă la fiecare pas, însă atunci când știi că misiunea ta este să-i învingi pe bunii tăi prieteni…realizezi și imposibilul! Cum spune Cătălin, prietenia dintre noi rămâne la intrarea în platou.