Homepage  / Articole

„Soţia perfectă” continuă să impresioneze

"Soţia perfectă” continuă să impresioneze

de Redactia Tvmania

Sezonul doi al serialului „Soţia perfectă” debutează pe 30 ianuarie la Diva Universal. Noile episoade continuă excelent povestea Aliciei, soţia unui fost procuror de stat demisionar, care navighează între carieră şi familie.

.

Duminică de duminică, dacă deschideţi televizoarele pe Diva Universal, vi se promite un serial de calitate, care combină investigaţiile poliţieneşti à la CSI cu o poveste despre o femeie puternică.

Postul american CBS a dat lovitura acum doi ani cu povestea Aliciei Florrick (Julianna Margulies), soţia unui procuror de stat care a înşelat-o cu prostituate, care revine în câmpul muncii şi intră în competiţie profesională cu un coleg extrem de ambiţios (Matt Czuchry).

Seria a doua din serialul „Soţia perfectă” (care a început la finalul lunii septembrie în SUA) va avea tot 23 de episoade, ca prima, şi se simte că producţia a evoluat.

.

Numai de bine

Criticii de film au avut numai laude pentru această a doua serie a producţiei americane care a debutat în toamna lui 2009. Povestea este structurată şi, dacă ai ratat 1-2 episoade, nu pierzi întregul sens al acţiunii, personajele – deşi variate – primesc destul timp pe ecran pentru a trezi interesul privitorului (şi este de aplaudat faptul că unele apariţii episodice fac deliciul serialului – vezi fratele Aliciei, care apare pe nepusă masă în viaţa şi casa familiei Florrick) şi scenariul împleteşte drama şi comedia la fix.

Alicia (Julianna Margulies, laureată cu Globul de Aur pentru rol, anul trecut) alege între sentimentele pentru şeful ei, Will (Josh Charles), şi promisiunile soţului plin de regrete, Peter (Chris Noth), care candidează la un nou mandat de procuror.

În poveste revin figurile vechi şi apar personaje principale noi, după ce firma de avocatură face un parteneriat cu Derrick Bond (Michael Ealy, din „Flash Forward – Amintiri din viitor” şi „Hawthorne”), un avocat hotărât, cu o coloană vertebrală incertă, iar acesta îl aduce în scenă pe detectivul lui, Blake Calamar (Scott Porter), un competitor serios pentru  Kalinda (Archie Panjabi). Iar cazurile sunt la fel de interesant abordate şi rezolvate de echipa avocăţească a firmei Lockhart & Gardner, care se confruntă cu judecători care mai de care mai ciudaţi (Denis O’Hare, interpretul regelui vampir Russell Edgington din „True Blood” e un exemplu perfect în acest sens).

.

Invitaţi speciali

A doua serie a beneficiat de participarea, în roluri episodice, a doi actori cunoscuţi. În al şaselea episod al acestui sezon, actorul bolnav de Parkinson Michael J. Fox joacă rolul lui Louis Canning (foto 1), un avocat a cărui condiţie neurologică îi dă acestuia ocazii perfecte de manipulare a juriului şi de distragere a atenţiei Aliciei (Julianna Margulies) şi a echipei sale.

Actorul va reveni într-un al doilea episod, anul acesta, fiind apreciat de criticii de film şi de fanii serialului. În acelaşi episod, Lili Taylor a fost Donna (foto 2), o prietenă extrem de apropiată a misterioasei Kalinda (Archie Panjabi, laureată cu Emmy în 2010, pentru acest rol), despre care aflăm puţin mai multe în acest sezon.

Miley Cyrus şi Lindsay Lohan

Serialul a dedicat un episod (al şaptelea) cazului unei vedete Disney, Sloan Burchfield (Miranda Cosgrove, în realitate o vedetă a postului Nickelodeon), care este acuzată că a încercat să ucidă cu maşina o rivală. Povestea pare ruptă din vieţile tinerelor Lindsay Lohan şi Miley Cyrus, a căror imagine curăţică a fost lovită fie de presa avidă de scandal, fie de vizite la tribunal şi chiar încarcerări.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton