Homepage  / Știri

Soțul Halynei Hutchins a apelat la o firmă de avocatură specializată în cazuri de deces din culpă

Soțul Halynei Hutchins a apelat la o firmă de avocatură specializată în cazuri de deces din culpă

de Andreea Hentea,

Matthew Hutchins, soțul directoarei de imagine Halyna Hutchins, împușcată mortal de Alec Baldwin pe platourile filmului „Rust”, a angajat firma de avocatură Panish Shea Boyle Ravipudi din Los Angeles, specializată în litigii legate de vătămare corporală și deces din culpă, scrie deadline.com. 

Brian Panish, unul dintre partenerii acestei firme, va fi consilierul principal al acestui caz. Nu se știe încă în ce mod va acționa Matthew Hutchins, deoarece reprezentanții firmei nu au făcut niciun comentariu până în acest moment, dar se pare că o acțiune legală împotriva producției „Rust” nu este exclusă. Potrivit Reuters, Matthew Hutchins este avocat și lucrează în dreptul corporativ, la firma Latham & Watkins din Los Angeles.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal pe 21 octombrie, cu un pistol de recuzită descărcat accidental de Alec Baldwin, pe platoul care reprezenta Bonanza Creek Ranch în filmul „Rust”, aflat lângă Santa Fe, New Mexico. Halyna Hutchins și soțul ei, Matthew, au un fiu de 9 ani, Andros.

Matthew Hutchins

Va urma încă o conferință de presă

Biroul șerifului din Santa Fe continuă să investigheze modul în care pistolul considerat „o armă rece” de către principalul asistent de regie al filmului, David Halls, i-a fost înmânat lui Alec Baldwin pentru o scenă scurtă. Pe lângă faptul că Halyna Hutchins a fost împușcată mortal, regizorul filmului, Joel Souza, a fost, și el, rănit la umăr tot atunci.

În centrul anchetei autorităților se află David Halls și armurierul Hannah Gutierrez-Reed. Avocații acesteia de la emisiunea „Today”, difuzată de NBC, au avansat ipoteza că un membru nemulțumit al echipei de filmare de la „Rust” ar fi putut pune un glonț adevărat în cutia de recuzită, cauzând în final moartea Halynei Hutchins. Hannah Gutierrez-Reed a susținut săptămâna trecută, prin avocații ei, că nu știe cum s-a încheiat acel moment pe platou.


Același birou al șerifului din Santa Fe a declarat astăzi pentru Deadline că săptămâna aceasta urmează să fie programată o a doua conferință de presă, iar șeriful Adan Mendoza nu va mai apărea în niciun interviu televizat în viitorul apropiat. 

Noi declarații 

Săptămâna trecută, Deadline a scris că Allen Cheney, producătorul executiv al filmului „Rust” a făcut o declarație în care spunea că el, împreună cu Emily Salveson și compania ei financiară, Streamline Global, „au fost autorizați ca producători executivi ai filmului «Rust», dar că nu aveau nicio implicare concretă în producția de zi cu zi”. El a mai adăugat că „cei șase producători acreditați ai filmului independent «Rust», Ryan Smith, Alec Baldwin, Nathan Klingher, Ryan Winterstern, Matt DelPiano și Anjul Nigam, au împreună peste 35 de ani de experiență în producția de filme și televiziune, în proiecte de nivel mic și mediu”. 

Potrivit unor surse, se crede că Ryan Donnell Smith, un alt producător al filmului „Rust”, a angajat compania de servicii 3rd Shift Media, cu sediul în Atlanta. Aceleași surse au declarat pentru Deadline că respectiva companie ar fi fost implicată în angajarea lui David Halls și a armurierului Hannah Gutierrez-Reed. 

Acum două zile, Alec Baldwin a republicat pe Facebook o postare a designerului de costume al filmului „Rust”, Terese Magpale Davis, care i-a lăudat pe producători, a garantat siguranța producției și i-a criticat pe cameramanii care au părăsit platoul de filmare din cauza nemulțumirii lor față de condițiile în care au fost cazați la hotel. 

În urma morții Halynei Hutchins, membrii echipei filmului „Rust”, precum și cei care au refuzat să mai lucreze pe platoul de filmare, au vorbit despre presupusa manipulare greșită a armelor cauzată de cei răspunzători de producția filmului, transformând declarația lui Terese Davis într-o excepție în corul de voci din echipă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton