VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6
Încă din prima zi a crizei, unteatru a anunțat că va continua să joace în mediul online, pentru a se putea susține și pentru a rămâne alături de artiștii care depind de veniturile încasate după fiecare reprezentație. Accesul publicului în sala de spectacole a fost restricționat, dar spectatorii din toată lumea pot urmări reprezentațiile live, printr-o transmisiune privată, în baza unui bilet achiziționat de pe platformele partenere. După anunțul oficial, reacțiile pozitive nu au întârziat să apară. Zilnic, spectacolele unteatru ajung în peste 200 de case, depășind granițele țării și generând valuri de empatie în rândul spectatorilor. În semn de mulțumire pentru toată această susținere, unteatru va difuza gratuit, cu susținerea glo, spectacolul ,,Eine Kleine Nachtmusik’’ – de Gigi Căciuleanu, un one man show cu Lari Giorgescu, pe muzica lui W.A. Mozart și textele lui Gigi Căciuleanu.
Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susținut exclusiv din și prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru.
Sprijinul oferit de marile branduri micilor afaceri este, în această perioadă, mai mult decât necesar. În contextul unui declin economic, multe dintre acestea riscă să dispară fără un proces de reinventare. unteatru a reușit să se adapteze noilor condiții într-un timp foarte scurt, dar această nouă viziune implică și mai multe cheltuieli. Ajutorul oferit de glo vine într-un moment-cheie din existența instituției culturale independente, oferind publicului liber acces la cultură.