Homepage  / Seriale / Netflix

„Squid Game” / „Jocul calamarului” a câștigat un Glob de Aur. Ce se întâmplă în continuare cu serialul coreean de la Netflix

„Squid Game” / „Jocul calamarului” a câștigat un Glob de Aur. Ce se întâmplă în continuare cu serialul coreean de la Netflix

de Mioara Tronaru,

Hit-ul coreean care a dărâmat toate topurile platformei de streaming și-a adăugat în palmares și un Glob de Aur. La recenta gală, „Squid Game” (2021) a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Oh Yeong-su. Între timp, Hwang Dong-Hyuk și Netflix sunt în discuții deja pentru sezonul al treilea!!!

Un glob de Aur pentru „Squid Game” / „Jocul calamarului”

A 79-a ediție a Globurilor de Aur, s-a desfășurat fără public, fără presă, fără vedete și fără a fi transmisă în direct. În cadrul acesteia, „Squid Game” a primit trofeul pentru actor secundar.

Serialul coreean fusese nominalizat la trei categorii – cel mai bun serial-dramă, cel mai bun actor – Lee Jung-jae și cel mai bun actor într-un rol secundar – Oh Yeong-su.

Oh Yeong-su (76 de ani) a interpretat în „Squid Game” rolul bătrânului Oh Il-nam, cel care are numărul 001 în maleficul joc din serial. Deși prezentat la început ca bătrân, neputincios, atins de Alzheimer și fără nicio dorință de a mai trăi, evoluția personajului este una dintre cele mai surprinzătoare din poveste. Iar ideea unei eventuale continuări îl avea chiar pe el în centrul scenariului.

În plus, numeroși fani visau la o confruntare de genul „I Am Your Father” între el și personjaul principal al serialului, Seong Gi-hun (interpretat de Lee Jung-jae, și el nominalizat la Globurile de Aur).

„Squid Game” merge mai departe

După ce a devenit un fenomen mondial în 2021, cu scenariul care combina „Battle Royale” cu „Hunger Games” și jocurile copilăriei cu cruzimea, această violentă critică a capitalismului nu avea cum să rateze un al doilea sezon.

Creatorul seriei, cineastul Hwang Dong-Hyuk, nu își dorea însă ceva repede pentru a nu rata valul de susținere al publicului. Ci, mai degrabă, voia mai întâi să-și cristalizeze o idee care să pună în valoare din nou povestea.

La sfârșitul anului trecut, lucrurile păreau însă mult mai așezate, iar Hwang Dong-Hyuk a declarat pentru canalul coreean KBS că discută cu producătorii nu numai pentru sezonul al doilea, ci și pentru cel de-al treilea!

„Sunt în discuții cu Netflix pentru sezoanele doi și trei. O să ajungem curând la o concluzie”, a spus Hwang Dong-Hyuk.

Primul sezon

Finalul serialului „Squid Game” nu cerea neapărat o continuare în ciuda faptului că finalul era cât se poate de deschis, iar fanii și-au imaginat deja mii de posibilități de continuare. De altfel, regizorul însuși a spus că i-a făcut plăcere să le analizeze și că s-ar putea chiar inspira din ele.

E drept, că au existat și voci care au spus că nu e nevoie să se mai facă nimic și că o capodoperă ca „Squid Game” trebuie lăsată așa cum a fost.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton