Homepage  / Prime Video

Tot ce trebuie să știi despre „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. Trailer, premieră, distribuție

Tot ce trebuie să știi despre „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. Trailer, premieră, distribuție

de Roxana Mirea,

Ne apropiem cu pași repezi de lansarea serialului Amazon Prime Video, „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power”. Acțiunea din serial este plasată la începutul celei de-a doua epoci. Are loc cu mult înainte de evenimentele din „Hobbitul” și „Stăpânul Inelelor”. Totuși, „The Rings of Power” păstrează universul creat de J.R.R. Tolkein.

Serialul este deja cel mai scump serial de televiziune realizat până acum și a fost reînnoit pentru sezonul 2 înaintea premierei sale. Iată tot ce trebuie să știi despre mult așteptatul serial Amazon Prime, „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power”.

[toc]

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii” – Trailer oficial

Amazon a lansat primul trailer pentru „The Lord of the Rings: The Rings of Power” în timpul Super Bowl 2022. Clipul include imagini și cu Robert Aramayo în rolul lui Elrond, care este jumătate elf, jumătate om, Owain Arthur, în rolul prințului pitic Durin IV și Morfydd Clark, în rolul lui Galadriel, potrivit tvguide.com.

Pe 3 februarie, pe rețelele sociale au fost distribuite mai multe postere, care s-au concentrat pe ceea ce par a fi mâinile personajelor cheie din serial.

Pe 19 ianuarie, Amazon a dezvăluit titlul oficial al noii serii prin intermediul unui teaser. Numele oficial al serialului este „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power”. Naratorul teaserului – care pare să fie actrița Morfydd Clark – oferă, de asemenea, indicii spectatorilor cu câte inele avem de-a face în această serie prequel.

Trei inele pentru regii elfi de sub cer. Șapte pentru lorzii pitici în găurile lor de piatră. Nouă pentru oamenii muritori, sortiți să piară. Unul pentru Lordul Întunecat pe tronul său întunecat în țara Mordor, unde zac umbrele”, spune naratorul. Titlul confirmă faptul că serialul se va concentra pe ascensiunea lui Sauron la putere, care a implicat forjarea a 20 de inele pentru a prelua controlul Pământului de Mijloc.

Când va avea premiera

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power” va avea premiera vineri, 2 septembrie 2022. Amazon a anunțat în cadrul turneului de presă de iarnă al Television Critics Association 2020 că primul sezon al serialului va cuprinde opt episoade.

Patrick McKay și J.D. Payne, care au lucrat anterior la „Star Trek 4”, sunt creatorii noului serial, iar scriitorul și producătorul „Game of Thrones”, Bryan Cogman, s-a semnat pentru a oferi consultanță cu privire la serial. Echipa creativă îi va include și pe producătorii executivi Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire) și Sharon Tal Yguado, alături de scriitorii Gennifer Hutchinson (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos) și Jason Doble (Stranger Things).

Stephany Folsom (Toy Story 4) se alătură lui Cogman ca producător consultant, în timp ce Ron Ames și Helen Shang (Hannibal) vor produce și ei. Kate Hawley a fost aleasă ca designer de costume a serialului, în timp ce Rick Henrichs se alătură ca designer de producție, iar Jason Smith supraveghează efectele vizuale, conform Variety.

Juan Antonio (J.A.) Bayona a fost angajat să regizeze primele două episoade ale serialului, relatează Deadline. Creditele sale de regie includ „Jurassic World: Fallen Kingdom”, „The Impossible”, „The Orphanage” și episoade din „Penny Dreadful”.

Peter Jackson, care a fost regizorul „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”, a confirmat presei franceze că nu este implicat în noul serial al Amazon.

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii” – distribuție

Robert Aramayo, care l-a interpretat pe tânărul Ned Stark în „Game of Thrones”, va avea rolul principal în „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. El îl înlocuiește pe actorul Will Poulter din „Black Mirror: Bandersnatch” și „Midsommar”, care a renunțat din cauza unui conflict de programare.

Amazon a confirmat în ianuarie 2020 că Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath și Markella Kavenagh s-au alăturat oficial seriei.

În decembrie 2020, Amazon a anunțat și mai multe nume pe lista distribuției. Printre actorii din noul serial Amazon se numără și Maxim Baldry, Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Simon Merrells, Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Benjamin Walker și Sara Zwangobani.

Fanii „Stăpânul inelelor” au aflat direct de la Orlando Bloom că personajul său, Legolas, probabil că nu va apărea în serie. Dar Galadriel o va face. Publicația Variety a raportat în 2019 că actrița Morfydd Clark a fost selectată să interpreteze versiunea mai tânără a personajului lui Cate Blanchett din filmele regizate de Peter Jackson.

A fost reînoit pentru al doilea sezon

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power” este deja reînnoit pentru sezonul 2. Amazon a anunțat în noiembrie 2019 că a reînnoit seria pentru un al doilea sezon, după ce a filmat doar două episoade din sezonul 1.

Producția a intrat apoi într-o pauză, astfel încât cea mai mare parte a sezonului 2 să poată fi scrisă. Având în vedere că Amazon s-a angajat în mai multe sezoane ale acestui serial prequel când a achiziționat drepturile pentru „Lord of the Rings”, se pare că acesta este doar începutul unui conținut care are legătură cu „Lord of the Rings”.

„The Lord of the Rings: The Rings of Power” are premiera vineri, 2 septembrie, pe Amazon Prime Video.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton