Homepage  / Filme Online / Prime Video

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii”: Cel mai scump serial din istorie se lansează la Amazon Prime Video. Ce ar trebui să revedeți înainte

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii”: Cel mai scump serial din istorie se lansează la Amazon Prime Video. Ce ar trebui să revedeți înainte

de Ruxandra Dinca,

„Stăpânul inelelor: Inelele puterii”, cel mai scump serial din istorie și una dintre cele mai așteptate premiere ale anului, s-a lansat pe platforma Amazon Prime Video vineri, 2 septembrie.

Pe 2 septembrie, atunci când mult așteptatul serial „Stăpânul inelelor: Inelele puterii” a devenit disponibil la Prime Video, o armată de oameni și-a văzut încununate eforturile din ultimii cinci ani. Era anul 2017 când însuși șeful Amazon, Jeff Bezos, mare fan al lui J.R.R. Tolkien, a insistat pentru cumpărarea drepturilor tv pentru o producție nouă.

Atunci, Amazon a plătit o sumă uriașă, 250 de milioane de dolari (și a învins la licitație Netflix). Iar acum, cel mai scump serial din istorie – revista Time scrie că, per total, e vorba de o investiție de 1 miliard de dolari – vede lumina micilor ecrane.

Care e povestea

Noul serial nu adaptează o carte anume, dar e plasat în universul „Stăpânul inelelor”, creat de J.R.R. Tolkien. Realizatorii serialului, J. D. Payne și Patrick McKay, au construit o poveste nouă, plecând de la cele scrise deja de celebrul scriitor englez.

Fanilor Tolkien le va fi ușor să înțeleagă ce se întâmplă în „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”, căci titlul în sine conține indiciul principal (probabil de aceea Amazon a anunțat numele complet al serialului abia în ianuarie anul acesta).

Cu 2500 de ani înainte de evenimentele din „Hobbitul” și trilogia clasică „Stăpânul inelelor”, pe Pământul de Mijloc, au fost create 20 de inele magice, care dau puteri uriașe celor care le poartă: trei inele au mers la regii elfi, șapte la piticii de sub munte, nouă la liderii oamenilor. Apoi Sauron, întruchiparea Răului, și-a făcut și el un inel, și mai puternic.

Dacă povestea acestui ultim inel o știm deja (este cel distrus de Frodo și Sam în romane), în noul serial vom afla povestea celorlalte 19.

Dacă aveți 5 minute, ar trebui să revedeți…

De fapt, scrie Time, ce se întâmplă în serial rezumă regina elfă Galadriel în primele cinci minute din filmul „Stăpânul inelelor: Frăția inelului” (2001). După o perioadă de relativă pace, Sauron atacă ființele libere ale Pământului de Mijloc (oameni, elfi, gnomi, strămoșii hobbiților) și distruge tot ce întâlnește în cale. O armată se adună, în ultima aliață a oamenilor și elfilor. În groaznica bătălie de la Muntele de Foc, Isildur îi taie degetul lui Sauron și îi ia inelul vrăjit. Sauron e învins (temporar, după cum bine știm), dar Isildur cade pradă intrigilor inelului.

Pe acest fundal, povestea urmărește destinele unei suite întregi de personaje. Unele sunt nume cunoscute: Galadriel, de exemplu, e personaj principal – regina elfă are începuturi foarte războinice și ea coalizează forțele Binelui. În filme a fost interpretată de Cate Blanchett, în serial e jucată de Morfydd Clark. Robert Aramayo este tânărul Elrond, și el rege elf, pe care îl știm din „Stăpânul inelelor”. Isildur, regele care refuză să distrugă inelul malefic atunci când are șansa – și strămoșul lui Aragorn – este interpretat de Maxim Baldry.

Însă cele mai multe personaje abia acum le vom descoperi. Ismael Cruz Cordova („The Undoing”) este elful Arondir, care se iubește cu Bronwyn (Nazanin Boniadi), o muritoare. Sophia Nomvete este Disa, prințesă a gnomilor de sub munte. Iar Benjamin Walker este marele rege elf Gil-galad.

Cât despre locuri, ne vom plimba peste tot, anunță sinopsisul oficial: „din cele mai întunecate locuri ale Munților Pâcloși la pădurile impunătoare ale orașului Lindon, capitala elfilor, și incredibila insulă-regat Númenor”.

Un pariu uriaș

Într-o perioadă în care conținutul video trăiește o adevărată epocă de aur (e adevărat, sunt semne că aceasta se va termina curând), când toată lumea lansează prequel-uri și sequel-uri (vezi recentul „Casa Dragonului” la HBO), „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”, numit „bijuteria coroanei” de către Jennifer Salke, șefa Studiourilor Amazon, are de trecut un test uriaș: mai există audiență pentru o astfel de poveste epică? Și dacă da, va fi suficient pentru a amortiza uriașele sume de bani cheltuite deja?

Primul sezon din „Stăpânul inelelor: Inelele puterii” are 8 episoade, iar în acest moment, Studiourile Amazon a comandat și sezonul 2.

Sursa foto: captură Amazon Prime

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton