Homepage  / Netflix

Steve Kloves, scenaristul seriei „Harry Potter”, lucrează la o nouă producție Netflix

Steve Kloves, scenaristul seriei „Harry Potter”, lucrează la o nouă producție Netflix

de Andreea Hentea,

Scenarist al uneia dintre cele mai faimoase serii cinematografice ale tuturor timpurilor, „Harry Potter”, Steve Kloves va scrie pentru Netflix scenariul adaptării după romanul „Northern Spy”, scrie deadline.com. 

După ce a scris scenariul filmelor din supercelebra franciză „Harry Potter”, câștigătoare a inimilor spectatorilor, dar și a mai multor miliarde de dolari la nivel global, Steve Kloves este pregătit să adapteze pentru Netflix bestsellerul New York Times „Northern Spy”, scris de apreciata autoare americană Flynn Berry. Noul film va fi produs de Stacey Sher (care a produs și „Django dezlănțuit”) alături de Steve Kloves însuși. 

Povestea din „Northern Spy” se desfășoară pe fundalul unor noi violențe petrecute în Irlanda de Nord și urmărește o femeie care află că sora ei mai mică nu numai că a lucrat pentru IRA, dar a devenit și informatoare pentru MI5. Pentru a-și proteja familia, sora mai mare ajută la transmiterea informațiilor către MI5, dar IRA încearcă în cele din urmă să o recruteze și pe ea.


Încă de la publicarea cărții, în aprilie 2021, la editura Viking, Netflix a urmărit insistent să achiziționeze drepturile asupra romanului, iar unele surse susțin că nume celebre de la Hollywood sunt deja interesate să joace în această adaptare. 

Extraordinarul interes pentru viitoarea producție se datorează reputației lui Steve Kloves. Așa cum Chris Morgan a rămas atașat de restul producțiilor din franciza „Furios și iute” după ce a scris scenariul la „Furios și iute: Tokyo Drift” / „The Fast and the Furious: Tokyo Drift” (2006), Steve Kloves a avut șansa – rară pentru un scenarist – de a scrie scenariile tuturor filmelor din seria „Harry Potter”. După ce aceasta a luat sfârșit, Steve Kloves a rămas legat, ca producător, de spin-off-ul „Animale fantastice”. Mai mult, el a scris și scenariul la partea a treia a acestei francize, „Fantastic Beasts and Where to Find Them 3”, la care filmările s-au încheiat deja și care va avea premiera (inclusiv în România) în iulie 2022. 

Steve Kloves (nominalizat la Oscar în 2001 pentru scenariul filmului „Wonder Boys”) lucrează în prezent și la scenariul filmului „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”, viitoarea ecranizare a celebrului roman al lui Mark Haddon „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, apărut și în România. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton