Homepage  / Vedete / Vedete străine

Steven Spielberg, premiat la Festivalul de Film de la Berlin

Steven Spielberg, premiat la Festivalul de Film de la Berlin
7

de Andreea Hentea,

Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific pentru întreaga carieră în cadrul celei de-a 73-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care se desfășoară între 16 și 26 februarie, scrie variety.com.

Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific pentru întreaga carieră la cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care se desfășoară chiar în această perioadă. Cel mai recent film al său, povestea semi-autobiografică „Fabelmans: Povestea unei vieți aparte” / „The Fablemans” (2022), care vorbește despre copilăria și adolescența cineastului în Arizona și în California, face parte dintre filmele proiectate în festival. De asemenea, filiala germană a studiourilor Universal va lansa filmul în cinematografele germane în luna martie.

Steven Spielberg va fi premiat la Festivalul de Film de la BerlinIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Personalitatea perfectă pentru relansarea festivalului

„De-a lungul carierei sale incredibile, Steven Spielberg nu numai că a încântat generații de spectatori din întreaga lume, dar a dat și un nou sens cinematografului ca generator de visuri”, au declarat Mariette Rissenbeek și Carlo Chatrian, cei doi directori ai Festivalului de la Berlin.

„Fie că este vorba de eterna lume magică a adolescenței sau de realitățile despre care ne învață istoria, filmele sale ne duc la un alt nivel, iar marele ecran devine țesătura perfectă pentru a însufleți emoțiile noastre. Dacă ediția din 2023 a Berlinalei reprezintă un nou început, el nu ar putea fi mai bun decât cel oferit de grandioasa operă a lui Spielberg”, au mai spus aceștia.

Steven Spielberg, „cel mai de succes regizor al tuturor timpurilor”

De-a lungul unei cariere extraordinare și prolifice, Steven Spielberg a fost nominalizat de 19 ori la Oscar și a câștigat trei statuete – pentru cel mai bun film („Lista lui Schindler”), una pentru cel mai bun regizor („Salvați soldatul Ryan”) și un premiu onorific acordat în 1987.

„Steven Spielberg este considerat cel mai de succes regizor al tuturor timpurilor”, se arată într-o declarație oficială a Festivalului internațional de film de la Berlin, în care se menționează, de asemenea, că Spielberg a câștigat numeroase Globuri de Aur și premii Emmy pentru filmele sale, precum și o serie de onoruri pentru angajamentele sale profunde față de cauze sociale.

În comunicat s-a mai amintit că Steven Spielberg a fost distins în 1998 cu Crucea Federală de Merit a Republicii Federale Germania, ca recunoaștere a filmului „Lista lui Schindler” și a fundației sale, Shoah. În 2001, Regina Elisabeta a II-a l-a învestit pe regizorul și producătorul american cu Ordinul Imperiului Britanic în grad de cavaler. În 2015, Steven Spielberg a primit Medalia Prezidențială a Libertății (cel mai înalt premiu civil al Statelor Unite) de la președintele de atunci, Barack Obama.

Selecția filmelor lui Steven Spielberg care vor fi proiectate la Festivalul de la Berlin ca parte a omagiului față de cineast, precum și data ceremoniei în cadrul căreia va fi premiat acesta vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton